Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

F-35: Η Τουρκία “έληξε”… Οριστικά εκτός ότι κι αν “τραγουδά” η Άγκυρα

 Έχει ξεκινήσει εσχάτως μία παραφιλολογία ότι οι Αμερικανοί συζητούν ξανά με τους Τούρκους για να τους παραχωρήσουν τα μαχητικά F-35. Λένε, ακόμα, ότι στο τέλος οι Αμερικανοί δήθεν θα αποδεχθούν την παρουσία του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 στο τουρκικό έδαφος. Χωρίς να βρισκόμαστε στο …μυαλό του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, και για τα δύο θέματα έχουν δοθεί τελικές και σκληρές απαντήσεις, καθώς οι αποφάσεις από την πλευρά των ΗΠΑ είναι ειλημμένες, ότι και να υπονοεί ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL


Οι συζητήσεις που διεξάγονται για τα F-35 αφορούν μόνο τις αποζημιώσεις. Η Τουρκία έδωσε ένα ποσό για προκαταβολή, το οποίο απαιτεί να επιστραφεί, αλλά οι Αμερικανοί έχουν τα δίκια τους. Πρόσφεραν πολλές θέσεις εργασίας στους Τούρκους, και πολλά εκατομμύρια στην Πολεμική Βιομηχανία της Τουρκίας. Για το θέμα αυτό, έχει αναφερθεί ο δημοσιογράφος και αναλυτής Μιχάλης Ιγνατίου κατά την παρουσία του στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού OPEN με την Πόπη Τσαπανίδου.

Ο δημοσιογράφος σημείωσε τα εξής, αναφερόμενος στο θέμα που δημιουργείται με την παραπληροφόρηση από εκπορεύεται από την Τουρκία: Για τα F-35, το θέμα έχει λήξει. Η Τουρκία έχει εξοστρακιστεί από το πρόγραμμα παραγωγής και δεν θα λάβει τα μαχητικά για όσο διάστημα έχει στην κατοχή της το ρωσικό σύστημα. Εάν στείλει τους S-400 πίσω στη Μόσχα, η Αμερική θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να ξεκινήσει νέες διαπραγματεύσεις για την πώληση των F-35 αν και δεν είναι εύκολο πια.                                                  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου