Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Δεν πρέπει να ξεχάσουμε την προστυχιά των Ευρωπαίων

Την απογοήτευση και την οργή του για τις αποφάσεις που έλαβε το Eurogroup για την κυπριακή οικονομία, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος της Μεγαλονήσου, χαρακτηρίζοντας τη στάση των Ευρωπαίων “προστυχιά”.

Μιλώντας στο μνημόσυνο του Θεόφιλου Γεωργιάδη, ο Μακαριότατος εξέφρασε την απογοήτευσή του για την αντιμετώπιση που έτυχε η Κύπρος από τους Ευρωπαίους εταίρους μας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μας πρόδωσαν οι φίλοι μας και οι συνέταιροι μας», αν και σημείωσε ότι εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα για την οικονομία, δεν υπάρχουν πολλές επιλογές.


«Αλλά δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς. Η φίλη κυβέρνησις, να δώσει κρατικά ομόλογα πέντε-δέκα χρόνων και όταν αναπτυχθεί με το καλό και βρεθεί το αέριο, το βγάλουμε και το διαθέσουμε στις αγορές, τότε μπορεί να εξαργυρωθεί αυτό το ομόλογο, το οποίο μπορεί να φέρει και έναν αρκετά καλό τόκο. Ούτως ώστε κανείς να μην ζημιώσει, να περάσουμε πέντε έξι χρόνια, έξι επτά αλλά θα πάρει το λαβείν του ο καθένας» είπε.

Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα ότι όσοι συνέβαλαν σε αυτή την κατάσταση θα πρέπει να λογοδοτήσουν, τονίζοντας μάλιστα πρέπει να πάνε και φυλακή.

Ο Αρχιεπίσκοπος δεν δίστασε να πει ότι, «όταν θα είμαστε σε θέση που να μπορούμε να αποχωρήσουμε από την ευρωζώνη, πρέπει να το πράξουμε για την αξιοπρέπειά μας».

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου