Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

«Φρένο» από Σόιμπλε σε εκλογές Διχασμένη φαίνεται ότι είναι η κυβέρνηση αναφορικά με το χρόνο των εκλογών.

«Φρένο» από Σόιμπλε σε εκλογές
Μία μέρα μετά την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή και την έγκριση του νέου Μνημονίου, συνεργάτες του πρωθυπουργού εξέφρασαν διαφορετικές απόψεις σχετικά με το βίο της κυβέρνησης.
Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής σημείωσε με νόημα ότι το έργο της παρούσας κυβέρνησης ολοκληρώνεται στα τέλη Μαρτίου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι εκλογές μπορεί να διεξαχθούν τον Απρίλιο. Αντίθετη άποψη φαίνεται ότι έχει ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Σταυρόπουλος, που επισήμανε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει λάβει την εμπιστοσύνη της Βουλής, της οποίας η θητεία ολοκληρώνεται το 2013.
Πάντως, όπως όλα δείχνουν, οι εκλογές θα γίνουν τον Απρίλιο, ενώ ο πρωθυπουργός, μετά από συνεννόηση με τους πολιτικούς αρχηγούς, διατήρησε τον  Μάκη Βορίδη στη θέση του υπουργού Υποδομών, χωρίς ωστόσο να αντικαθιστά τις υπόλοιπες θέσεις αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών που παραιτήθηκαν.

Σε ετοιμότητα ο εκλογικός μηχανισμός
Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με το συναρμόδιο υπουργείο Δικαιοσύνης, έθεσε σε ετοιμότητα τον εκλογικό μηχανισμό και συγκρότησε Ομάδα διοίκησης Έργου, που θα αναλάβει την ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος, για την υποστήριξη της εκλογικής διαδικασίας. Το έργο της Ομάδας, όπως ορίζει η απόφαση, θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου.
«Η Ελλάδα να το σκεφτεί πολύ καλά»
Ωστόσο, τα σχέδια της κυβέρνησης ανά πάσα στιγμή μπορούν να ανατραπούν. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η δήλωση του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ZDF, ερωτηθείς για τις επικείμενες εκλογές, παρέπεμψε στο ιταλικό μοντέλο του Μάριο Μόντι, που σχημάτισε κυβέρνηση τεχνοκρατών για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και σχολίασε: «Η Ιταλία έχει ήδη σημειώσει πρόοδο. Η Ελλάδα πρέπει αυτό να το σκεφτεί πολύ καλά».
Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η Κομισιόν, καθώς πολλοί Επίτροποι εξέφρασαν επιφυλάξεις για την αξιοπιστία των δεσμεύσεων της ελληνικής πλευράς, λόγω της ρευστότητας του πολιτικού σκηνικού στην Αθήνα.
Παρότι η Ελληνίδα Επίτροπος, Μαρία Δαμανάκη, κάλεσε την Ευρώπη να εκφράσει την αλληλεγγύη με σαφήνεια και χωρίς ταλαντεύσεις, ο Όλι Ρεν εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ελληνική πλευρά θα καλύψει τους όρους της Κομισιόν, ώστε το Eurogroup να εγκρίνει το Psi και τη νέα δανειακή σύμβαση.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου