Προτάσεις για τα δικαιώματα των μειονοτήτων που ζουν στην Τουρκία θα υποβάλλει ο Οικουμενικός Πατριάρχης  στην Συνταγματική Επιτροπή της Εθνοσυνέλευσης στις 20 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της Συνταγματικής Αναθεώρησης.
Στο πακέτο κοινών προτάσεων που αναμένεται να διατυπώσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, παράλληλα με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στην Χάλκη, αναφέρεται και το αίτημα για την χορήγηση στις μειονότητες της δυνατότητας να ασκούν καθήκοντα στο Δημόσιο και να μπορούν να γίνονται δικαστές και εισαγγελείς.
Αν δεν υπάρξει κάποια αλλαγή της τελευταίας στιγμής, η Συνταγματική Επιτροπή της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης θα ακούσει στις 20 Φεβρουαρίου τον  κ. Βαρθολομαίο.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα αναφερθεί στα προβλήματα των μειονοτήτων , θα ζητήσει υποστήριξη για τα μειονοτικά σχολεία και θα ζητήσει επίσης την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής.

Ο κ Βαρθολομαίος θα ζητήσει επίσης την εκκαθάριση των σχολικών βιβλίων από διατυπώσεις που δείχνουν μίσος όπως η διατύπωση « χτύπησαν πισώπλατα» για τους Ρωμιούς και τους Αρμένιους.
Λέγεται, όπως αναφέρει η εφημερίδα  Milliyet που έχει αναδείξει το θέμα με τον τίτλο «Οι μειονότητες να μπορούν να ασκούν καθήκοντα στο κράτος» ότι θα αναφερθεί και στην άποψη χορήγησης μεριδίου στις μειονότητες από τον προϋπολογισμό της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων.
Η Επιτροπή θα ζητήσει να πάρει επίσης τις απόψεις της αρμενικής , της εβραϊκής μειονότητας καθώς και των Συροορθοδόξων.
Προτάσεις για τα δικαιώματα των μειονοτήτων που ζουν στην Τουρκία θα υποβάλλει Ο Οικουμενικός Πατριάρχης  στην Συνταγματική Επιτροπή της Εθνοσυνέλευσης στις 20 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της Συνταγματικής Αναθεώρησης.
Στο πακέτο κοινών προτάσεων που αναμένεται να διατυπώσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, παράλληλα με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στην Χάλκη, αναφέρεται και το αίτημα για την χορήγηση στις μειονότητες της δυνατότητας να ασκούν καθήκοντα στο Δημόσιο και να μπορούν να γίνονται δικαστές και εισαγγελείς. Αν δεν υπάρξει κάποια αλλαγή της τελευταίας στιγμής, η Συνταγματική Επιτροπή της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης θα ακούσει στις 20 Φεβρουαρίου τον  κ. Βαρθολομαίο.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα αναφερθεί στα προβλήματα των μειονοτήτων , θα ζητήσει υποστήριξη για τα μειονοτικά σχολεία και θα ζητήσει επίσης την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής.
..Ο κ Βαρθολομαίος θα ζητήσει επίσης την εκκαθάριση των σχολικών βιβλίων από διατυπώσεις που δείχνουν μίσος όπως η διατύπωση « χτύπησαν πισώπλατα» για τους Ρωμιούς και τους Αρμένιους. Λέγεται, αναφέρει η εφημερίδα  Milliyet που έχει αναδείξει το θέμα με τον τίτλο «Οι μειονότητες να μπορούν να ασκούν καθήκοντα στο κράτος» ότι θα αναφερθεί και στην άποψη χορήγησης μεριδίου στις μειονότητες από τον προϋπολογισμό της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων. Η Επιτροπή θα ζητήσει να πάρει επίσης τις απόψεις της αρμενικής , της εβραϊκής μειονότητας καθώς και των Συροορθοδόξων.

ΠΗΓΗ prionokordela