Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Υποδείξεις Μέρκελ στην Ελλάδα και για τα Σκόπια!!!

Τη στήριξη της για μία ακόμη φορά στα Σκόπια εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος κατά τη σημερινή συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νικολά Γκρούεφσκι.

«Το ζήτημα της ονομασίας πρέπει να διευθετηθεί. Για αυτό και εγώ θα συνέχιζα οπωσδήποτε τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και θα προσπαθούσα να βρω μια λύση. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση είμαστε όλοι συνηθισμένοι στους συμβιβασμούς, διαφορετικά η Ένωση δεν θα μπορούσε να επιβιώσει» είπε χαρακτηριστικά η Άνγκελα Μέρκελ.


Από την πλευρά του ο Νικολά Γκρούεφσκι δήλωσε ότι η κυβέρνησή του σκοπεύει να υποβάλει νέα αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας, τον Μάιο στο Σικάγο.

Βεβαίως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Γερμανίδα καγκελάριος κάνει υποδείξεις προς την Ελλάδα να λύσει το θέμα της ονομασίας. Τον περασμένο Αύγουστο η Άνγκελα Μέρκελ είχε αποκαλέσει «Μακεδονία» τα Σκόπια. «Εάν κάποιες χώρες έχουν χρέη, δεν θα αφήσουμε τις άλλες στον προθάλαμο (σ.σ. της ΕΕ) εξαιτίας αυτού. Είναι πολύ σημαντικό, για παράδειγμα, η Σερβία να συνεργάζεται με το Κόσοβο, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη να εκλέξει κυβέρνηση, η Μακεδονία να επιλύσει την εκκρεμότητα με την Ελλάδα γύρω από το όνομα» είχε πει η Γερμανίδα καγκελάριος.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου