Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Επί τάπητος το θέμα των συνομιλιών και των εξορύξεων Συνάντηση Έρογλου - Ερντογάν στη Ν.Υόρκη στο περιθώριο της Γεν.Συνέλευσης ΟΗΕ

Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/el-gr/Eidiseis-Kypros/22/80041

Ο ηγέτης των Τ/κ, Ντερβίς Έρογλου.
Ο ηγέτης των Τ/κ, Ντερβίς Έρογλου.
Νέα Υόρκη: Συνάντηση με επίκεντρο τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό και τις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας για το φυσικό αέριο θα έχει με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Νέα Υόρκη ο ηγέτης των Τ/κ, Ντερβίς Έρογλου, όπως ο ίδιος είπε σε δηλώσεις του κατά την άφιξή του στην Νέα Υόρκη, όπου μετέβη ενόψει της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.


Η συνάντηση Ερογλου - Ερντογάν θα προηγηθεί της συνάντησης Έρογλου- Μουν, αναφέρεται.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, είπε ακόμα ότι μαζί με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Αχμέτ Νατβούτογλου θα έχει διμερείς συναντήσεις με ηγέτες και αξιωματούχους άλλων χωρών.

Τον κ. Ερογλου συνοδεύουν στην Νέα Υόρκη ο σύμβουλός του Κουντρέτ Οζερσάι, ο «εκπρόσωπος Τύπου» του λεγόμενου προεδρικού Οσμάν Ερτούγ και το μέλος της τ/κ διαπραγματευτικής ομάδας Γκιουνές Ονάρ.

Αναφέρεται ακόμα ότι ο κ. Ερογλου και η συνοδεία του διαμένουν στο ξενοδοχείο «Πλάζα» όπου και αναρτήθηκε η «σημαία» του ψευδοκράτους.

Εκτός από τον Τούρκο Πρωθυπουργό, ο κ. Ερογλου αναμένεται να έχει συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ και τον ΓΓ της Ισλαμικής Διάσκεψης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου