Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Αν δεν υπάρξει λύση η Ελλάδα οδηγείται σε χρεοκοπία - Νέα πτώση στο ΧΑ - Κινήσεις στις τράπεζες από Citi, Cheuvreux και Deutsche – Σε ιστορικά υψηλά τα CDS 63% και spreads 1910 μ.β. - Έρχονται υποβαθμίσεις, credit event και πληρωμή CDS

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

13:01(upd5) Ο κίνδυνος ελληνικής χρεοκοπίας με παραμονή στο ευρώ, αποτελεί τον νούμερο ένα κίνυδνο της Ευρωζώνης. Οι επενδυτές είναι εύλογο να κρατούν αρνητική στάση ωστόσο το ΧΑ μάλλον συμπεριφέρεται ψύχραιμα καθώς οι ξένοι επενδυτές προβαίνουν σε ελεγχόμενες κινήσεις και αγορασπωλησίες.
Η Ελληνική κρίση δεν παύει να προκαλεί σοβαρότατες παρενέργειες στις αγορές οι οποίες αντιδρούν αρνητικά, οι επενδυτές προβαίνουν σε ρευστοποιήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενώ στα ομόλογα η κατάσταση έχει επιδεινωθεί σημαντικά.

H ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να διαχειριστεί την τεράστια κρίση αυτό πλέον το έχουν κατανοήσει οι πάντες η Ελλάδα δεν μπορεί να αποφύγει την χρεοκοπία αν δεν υπάρξει ουσιαστική βοήθεια από την Ευρώπη.
Για να ειπωθούν ορισμένα πράγματα ακριβώς ως έχουν.
Η Ελλάδα από την ανικανότητα των πολιτικών οδηγήθηκε σε αδιέξοδο, οι αγορές συνειδητοποίησαν ότι έχουν να κάνουν με ανίκανους όπως ορθά ανέφερε η Royal Bank of Scotland και πλέον ήταν θέμα χρόνου να οδηγηθεί η χώρα σε νέο αδιέξοδο.
Πλέον όλοι έχουν κατανοήσει ότι η Ελλάδα με πρωτοβουλίες της κυβέρνησης δεν διασώζεται.
Εναπόκειται καθαρά στις αποφάσεις της Ευρώπης αν θα αφήσουν την Ελλάδα να καταλήξει σε στάση πληρωμών ή θα στηρίξουν την έσχατη στιγμή. Η Ελλάδα μόνη της δεν μπορεί να τα καταφέρει…
Είναι πλέον πολύ πιθανό η Ελλάδα να μην τα καταφέρει παρά τις προσπάθειες του ελληνικού λαού.
Επίσης υπάρχουν αυξημένες ενδείξεις ότι πλησιάζει και η υποβάθμιση της Ελλάδος σε καθεστώς default δηλαδή σε καθεστώς χρεοκοπίας. Εφόσον συμβεί αυτό η ISDA η διεθνής ένωση swaps και παραγώγων νομοτελειακά θα πιστοποιήσει…credit event πιστωτικό γεγονός και οι κάτοχοι των CDS θα πληρωθούν με κέρδος έως και 6φορές το αρχικώς επενδεδυμένο κεφάλαιο τους.
Τι σημαίνουν όλα αυτά με όρους αγοράς;
Είναι ξεκάθαρο ότι αν διαφανεί ότι η χώρα οδεύει σε στάση πληρωμών τότε το ΧΑ βίαια θα καταποντιστεί αρχικά προς τις 770 και εν συνεχεία προς τις 500-550 μονάδες.
Για τις τραπεζικές μετοχές η Εθνική στο 1,5 ευρώ και όλες οι υπόλοιπες μεταξύ 0,20 και 0,60 ευρώ.
Σε ένα περιβάλλον όπου κυριαρχεί η άποψη ότι η Ελλάδα μπορεί και να χρεοκοπήσει το ΧΑ απλά καταποντίζεται.
Το ΧΑ στις 840,99 μονάδες με απώλειες -2,77%
Οι τραπεζικές μετοχές σχεδόν αποδεκατίζονται…
Η Εθνική -4,39% στα 3,05 ευρώ με αποτίμηση 2,91 δις ευρώ.
Η Alpha -4,71% στα 1,62 ευρώ με αποτίμηση 865 εκατ ευρώ.
Η Eurobank -4,2% στα 1,14 ευρώ με αποτίμηση 630 εκατ ευρώ.
Η Πειραιώς -4,9% στα 0,58 ευρώ με αποτίμηση 663 εκατ ευρώ.
Η Κύπρου -2,24% στα 1,31 ευρώ με αποτίμηση 1,17 δις ευρώ.
Η Marfin -7,5% στα 0,37 ευρώ με αποτίμηση 596 εκατ ευρώ.
Οι μετοχές του εικοσάρη πλην τραπεζών ο ΟΤΕ -3,79%, η ΔΕΗ -2,6%, η Ελλάκτωρ -6,8% η MIG -3% ο ΟΠΑΠ -2,13%.
Από τους ξένους σήμερα οι κινήσεις τους είναι πολύ ελεγχόμενες με εξαίρεση την Κύπρου όπου η Citigroup συνεχίζει να αγοράζει...
Στην Εθνική 10 χιλ μετοχές από την Citigroup
Στην Alpha 60 χιλ από την Deutsche bank
Στην Eurobank 270 χιλ από την Cheuvreux
Στην Πειραιώς 150 χιλ από την Deutsche Bank
Στην Κύπρου 1,5 εκατ μετοχές από την Citigroup.

Σε νέα ιστορικά υψηλά τα CDS

Στην Ελλάδα σημειώθηκε νέο ιστορικό υψηλό 63% ή 6,3 εκατ δολάρια άμεσα καταβλητέο για κάθε 10 εκατ δολάρια έκθεση σε ελληνικό χρέος.
Ανοδικά κινούνται και τα CDS στην Ευρώπη Πορτογαλία 1130 μονάδες βάσης, Ιρλανδία 850 μονάδες βάσης, Ισπανία 395 μονάδες βάσης, Ιταλία 480 μονάδες βάσης, Γαλλία 183 μονάδες βάσης και Γερμανία 88 μονάδες βάσης.
Το spread στις 1910 μονάδες βάσης οι  τιμές στην ΗΔΑΤ δεν είναι ενδεικτικές καθώς υπάρχει τεράστια απόκλιση μεταξύ τιμής αγοράς και τιμής πώλησης 42 με 49 μονάδες βάσης.
Το ευρώ έχει υποχωρήσει στα 1,3683 δολάρια λόγω των ανησυχιών για την Ελλάδα.

www.bankingnews.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου