Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΗΠΑ: Θέλουν «κόκκινο τηλέφωνο» με το Ιράν Εξετάζεται για αρκετό καιρό αλλά βρίσκεται ακόμη σε πρωτογενές στάδιο

Σχόλιο ιστολογίου μας : ....ενδιαφέρον αυτό .......αποκλιμακώνουν για την ώρα οι Αμερικανοί την σύγκρουση Ισραήλ -Ιράν με σκοπό τον επισταμένα καθημερινό έλεγχο στην Αν. Μεσόγειο.......
Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/world/article/?aid=420549&h1=true

ΗΠΑ: Θέλουν «κόκκινο τηλέφωνο» με το Ιράν

Τη δημιουργία μιας άμεσης επικοινωνίας με το Ιράν που θα έχει τη μορφή του «κόκκινου τηλεφώνου» εξετάζουν οι ΗΠΑ, προκειμένου να αποφευχθούν ενδεχόμενες συγκρούσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, ανέφερε σήμερα ένας Αμερικανός αξιωματούχος, επιβεβαιώνοντας προηγούμενες πληροφορίες της εφημερίδας Wall Street Journal.


Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, οι ΗΠΑ ανησυχούν κυρίως για τις δραστηριότητες των ταχυπλόων που ελέγχονται από τους Φρουρούς της Επανάστασης στον Κόλπο.

«Αυτή η ιδέα κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό αλλά δεν παύει να βρίσκεται σε αυτό το στάδιο: είναι μία ιδέα», δήλωσε ένας αμερικανός αξιωματούχος του υπουργείου Αμυνας.

Ο αξιωματούχος ανέφερε ακόμη ότι μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιαστεί στον υπουργό Λίον Πανέτα κάποια πρόταση για τη δημιουργία ενός κόκκινου τηλεφώνου με τις ιρανικές στρατιωτικές αρχές.

Οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου επιθυμούν να δημιουργήσουν μεγαλύτερη επαφή μεταξύ των ναυτικών δυνάμεων των δύο χωρών με σκοπό να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εσφαλμένου υπολογισμού και από τις δύο πλευρές, σημειώνει η εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου