Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Το τουρκικό Ναυτικό στο στόχαστρο των Ισραηλινών!

Σχόλιο ιστολογίου μας : ....ο 25 μεσημβρινός και Ντενίζ Μπουλούκμπασι ...τα θυμάστε???
"Κ.Σημίτης και Γ.Παπανδρέου μας έδιναν το μισό Αιγαίο από το 2002"!
Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=20234

Δύο πλοία του Τουρκικού Ναυτικού εστάλησαν διαδοχικά στην περιοχή νοτίως της Κύπρου, όπου βρίσκεται το γεωτρύπανο, πραγματοποιώντας την πρώτη αποστολή παρακολούθησης. Μια κορβέτα, η οποία στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από μια πυραυλάκατο, τέθηκαν στο «στόχαστρο» των ισραηλινών αισθητήρων παραμένοντας ωστόσο προς το παρόν σε απόσταση πέραν των 5 ναυτικών μιλίων, η οποία αποτελεί την κόκκινη γραμμή των Ισραηλινών.
Οι Τούρκοι, με το γνωστό θρασύδειλο στιλ φροντίζουν να προβαίνουν σε προκλητικές ενέργειες, φροντίζοντας όμως με σπουδή να μην διαβούν την «κόκκινη γραμμή» την οποία τους έχουν χαράξει με σαφήνεια, όσοι γνωρίζουν ότι με θέματα που άπτονται των κυριαρχικών δικαιωμάτων δεν υπάρχουν περιθώρια για «παιχνίδια»… Τούρκων θαλασσόλυκων…




Σύμφωνα με κυπριακές πηγές, η κορβέτα «Bartin» (F504) κλάσης Α69 αποτέλεσε το πρώτο πλοίο της ναυτικής δύναμης που έχει συγκροτήσει στην Μεσόγειο το τουρκικό Ναυτικό (Mediterranean Shield), το οποίο εστάλη στην θερμή περιοχή προκειμένου να πιστοποιήσει το έντονο ενδιαφέρον της Άγκυρας. Το πλοίο αντικαταστάθηκε από το πολύ καλύτερο εξοπλισμένο περιπολικό κατευθυνομένων βλημάτων «Bora» (P338), το οποίο αποτελεί το τελευταίο σκάφος της κλάσης Kilic II που εντάχθηκε στη δύναμη του Στόλου τον Απρίλιο του 2010.
Η αντικατάσταση της περιορισμένων επιχειρησιακών δυνατοτήτων κορβέτας από την πλέον νεότευκτο ΤΠΚ του Τουρκικού Ναυτικού, αντικατοπτρίζει τον προσεκτικό σχεδιασμό με τον οποίον οι Τούρκοι επιτελείς σηματοδοτούν το ενδιαφέρον τους και πιστοποιούν την παρουσία τους. Η παρουσία μονάδων επιφανείας στην περιοχή αποτελεί μια σαφή επιβεβαίωση ότι η κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο δεν έχει μείνει στο επίπεδο των φραστικών απειλών.
Από την πλευρά του Ισραήλ παρακολουθούνται στενά οι τουρκικές κινήσεις, καθώς η παρουσία των δύο αρχικά πλοίων πιθανό να αποτελεί προάγγελο κλιμάκωσης ή να συνιστά το μέγιστο όριο της τουρκικής παρουσίας στην περιοχή, ανάλογα με τις εξελίξεις στο διπλωματικό πεδίο.          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου