Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Νέο μέτωπο στο ΝΑΤΟ για Ισραήλ – Τουρκία!

Σχόλιο ιστολογίου μας : ....σε λίγο λογικά θα μάθουμε τι ειπώθηκε μεταξύ Κλίντον και Νταβούτογλου , εάν η Τουρκία κατάφερε και εμπόδισε το Ισραήλ (για την ώρα ....) στο να ανοίξει γραφείο επικοινωνίας με το ΝΑΤΟ (το Ισραήλ καίγεται και μετά την επισημοποίηση της δημιουργίας του Ραντάρ της Αντιπυραυλικής στην Ανατολική Τουρκία), το πιθανότερο είναι να πάρει την συγκατάθεση της Αμερικής για κάποιο θερμό επεισόδιο????
Ίδωμεν........πάντως τα σενάρια για false flag oparetions δίνουν και παίρνουν .........
Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=20206


Το «βέτο» της Τουρκίας φέρεται σύμφωνα με κάποιες πηγές να αντιμετώπισε το Ισραήλ στην προσπάθεια να ανοίξει γραφείο αντιπροσώπευσης στην έδρα της Ατλαντικής Συμμαχίας, στις Βρυξέλλες.



Η προβολή του δικαιώματος της «αναβλητικής αρνησικυρίας» από την τουρκική πλευρά στο ΝΑΤΟ δεν έχει επιβεβαιωθεί. Ωστόσο, με δηλώσεις του στη συνέντευξη στο CNN Turk, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ανέφερε ότι η χώρα του κατόρθωσε να μπλοκάρει το άνοιγμα ισραηλινής διπλωματικής αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ.
Μια ισχυρή πιθανότητα είναι να μην χρειάστηκε καν να προβάλλει η Τουρκία βέτο, αφού συνήθης πρακτική είναι να αποφεύγεται. Οπότε αρκούσε απλά η απειλή χρήσης του βέτο από τουρκικής πλευράς, δηλαδή απλά ανακοίνωση ότι δεν θα εγκρίνει το άνοιγμα ισραηλινού γραφείου για να εγκαταλείψει η Συμμαχία τα σχέδια, προχωρώντας σε νέες διαβουλεύσεις.
Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών δίνει μια διαφορετική εικόνα, αναφέροντας ότι σε εξέλιξη βρίσκεται εκτίμηση της σκοπιμότητας ίδρυσης αυτού του γραφείου, σε συνεργασία με το υπουργείο Άμυνας. Κι αυτό δεν αποτελεί βέβαια αρκετά πειστική εξήγηση, αφού για να αποφύγει να εμφανιστεί να υφίσταται διπλωματική ήττα από την Τουρκία, το Ισραήλ θα μπορούσε να επιλέξει να αναφέρει ότι προς το παρόν αποφασίζει να μην προχωρήσει στο άνοιγμα γραφείου αντιπροσώπευσης στη Συμμαχία. Επισήμως, οι Ισραηλινοί υποστηρίζουν ότι έχουν δεχθεί πρόσκληση από το ΝΑΤΟ και ότι μια χώρα δεν μπορεί να μπλοκάρει μια προσφορά που ήδη έχει διατυπωθεί επισήμως.

Είναι γνωστό όμως γενικά ότι η προσέγγιση με το ΝΑΤΟ, εμπλοκή της Συμμαχίας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και η εν καιρώ προσχώρηση του Ισραήλ, αποτελεί στόχο της ισραηλινής εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής. Σε κάθε περίπτωση το θέμα εντάσσεται στο πλαίσιο των διακηρυγμένων τουρκικών προσπαθειών για την απομόνωση του εβραϊκού κράτους και κλιμακώνει περαιτέρω την κατάσταση.
Προφανώς, τα επόμενα 24ωρα θα υπάρξουν περισσότερες διευκρινίσεις επί του θέματος, οι οποίες και θα ξεκαθαρίσουν την κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου