Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Στα οδοφράγματα για τέταρτη ημέρα οι Σέρβοι στο βόρειο Κόσοβο

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Στα οδοφράγματα για τέταρτη ημέρα οι Σέρβοι στο βόρειο Κόσοβο
Οι Σέρβοι κάτοικοι του βορείου Κόσοβου πέρασαν τέταρτη κατά σειρά νύχτα στα οδοφράγματα, σε όλους τους κεντρικούς οδικούς άξονες, που οδηγούν στις δύο διαβάσεις Γιάρινιε και Μπρνιακ, στα διοικητικά σύνορα με τη Σερβία, διαμαρτυρόμενοι για την ανάπτυξη τελωνειακών και αστυνομικών, που απέστειλαν οι αρχές της Πρίστινας.

Η χθεσινή νύχτα κύλησε ήρεμα, με τους συγκεντρωμένους να γιορτάζουν τη νίκη της Σερβίας στο βόλεϊ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών.

Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις ανήγγειλαν ότι κατά τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας θα βρίσκονται στα οδοφράγματα, τα οποία κάθε μέρα ενισχύονται με χαλίκια, τσιμέντο και κορμούς δένδρων.

Οι συγκεντρωμένοι στα οδοφράγματα δηλώνουν ότι δεν θα απομακρυνθούν, αν δεν αποσυρθούν οι Αλβανοί τελωνειακοί και οι αστυνομικοί.

Λόγω του αποκλεισμού στο βόρειο Κόσοβο άρχισαν να γίνονται αισθητές ελλείψεις είδη σε πρώτης ανάγκης και προβλήματα προκαλεί η έλλειψη καυσίμων, γι' αυτό άρχισαν μειώσεις στα δρομολόγια των μέσων μαζικής συγκοινωνίας και δραστικά αυξήθηκε η τιμή του ταξί.

Οι υπηρεσίες, τα νοσοκομεία και τα σχολεία λειτουργούν κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου