Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ Αγγλους και Γάλλους συνέλαβαν οι δυνάμεις του Καντάφι

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63389265
Δεκαεπτά άτομα που βοηθούσαν τις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών έπεσαν στα χέρια των πιστών στον Καντάφι δυνάμεων, προκαλώντας νέους διπλωματικούς και επικοινωνιακούς πονοκεφάλους στη Δύση.

Αγγλους και Γάλλους συνέλαβαν οι δυνάμεις του Καντάφι



Η ανακοίνωση έγινε από τον εκπρόσωπο του Μουαμάρ Καντάφι στην Τρίπολη Μούσα Ιμπραήμ και δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιωθεί άμεσα, αλλά σε κάθε περίπτωση αποτελεί νέο πλήγμα για την νέα λιβυκή ηγεσία, που αδυνατεί να σταθεροποιήσει την κατάσταση τόσο σε στρατιωτικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.
"Μία ομάδα 17 μισθοφόρων αιχμαλωτίστηκε στην Μπάνι Ουαλίντ. Πρόκειται για εξειδικευμένο προσωπικό τεχνικών και συμβούλους ... οι περισσότεροι είναι Γάλλοι, ένας είναι ασιατικής καταγωγής, δύο είναι Αγγλοι και ένας ακόμη από το Κατάρ", ανέφερε ο Μούσα στo συριακό κανάλι Arrai.
Ενα μήνα μετά την αποχώρηση Καντάφι από τη Λιβύη, το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο βλέπει τις δυνάμεις του να μην μπορούν να καταβάλουν τις πιστές στον Καντάφι δυνάμεις στη Σύρτη και τη Μπανι Ουαλίντ, παρά τη δυτική στήριξη και τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς.
Οι πρόσφατες στρατιωτικές αποτυχίες έχουν οδηγήσει πολλούς μαχητές των αντικαθεστωτικών να εγκαταλείπουν το πεδίο της μάχης, εντείνοντας τους φόβους ότι η διάδοχη κατάσταση στη Λιβύη αδυνατεί να ελέγξει τις αμέτρητες φυλές και τα τοπικά συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου