Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Χ.Α.: "Μάζεψε" στο τέλος, περιμένοντας τις μεταρρυθμίσεις

Σχόλιο ιστολογίου μας : ...η Ελλάδα είναι ήδη καμένο χαρτί για πάσης φύσεως αναλυτές (ειδικά οι στρατιωτικοί/intelligens τραβούν τα μαλλιά τους ...) , το πάρτυ των μυστικών υπηρεσιών στις μεγάλες ελληνικές πόλεις έχει ανάψει.......
Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/

Sell-off σε στυλ ελληνικό σε Wall και Ευρώπη
Περιορίστηκαν οι αρχικές απώλειες του Χ.Α. και από τις 833 μονάδες, έκλεισε στις 850,22 με απώλειες 1,70%. Οι 850 μονάδες, σύμφωνα με την αγορά, εξακολουθούν να αποτελούν ανθεκτική στήριξη της αγοράς. Τυχόν διάσπαση των επιπέδων αυτών, μπορεί να οδηγήσουν το Χ.Α., αναφέρουν αναλυτές, στις 822.

Όλα δείχνουν ότι κάπου, εδώ, με τόσα άσχημα και αρνητικά νέα, βρίσκεται ο “πάτος” της αγοράς, αναφέρουν οι ίδιοι, προσθέτοντας ότι ο περιορισμός των αρχικών απωλειών βασίζεται στην εκτίμηση ότι το βράδυ της Δευτέρας και μετά το teleconferance του υπουργού Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλου με την τρόικα, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει ισχυρά και δραστικά μέτρα περιστολής δαπανών.

Οι αγορές πάντως υποχωρούν και μάλιστα έντονα, που σημαίνει ότι η Ευρώπη, σύμφωνα με χρηματιστές, δεν έχει βρει τα επιχειρήματα εκείνα για να πείσει τους διεθνείς επενδυτές ότι μπορούν να απορροφηθούν οι κραδασμοί από ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας. Η Morgan Stanley εμφανίστηκε καθησυχαστική σε report της, αναφέροντας ότι οι πιθανότητες χρεοκοπίας της Ελλάδας απομακρύνονται, ενώ λάδι στη φωτιά των αγορών έριξε η Goldman Sachs που προέβλεψε double dip της ύφεσης στις ΗΠΑ το 2012.
Στην Ελλάδα, ανησυχίες υπ΄'αρχουν για το τραπεζικό σύστημα. Η συνεχιζόμενη φημολογία περί χρεοκοπίας, δημιουργεί ανησυχίες για νέα εκροή καταθέσεων. Ταυτόχρονα, η ανησυχία κορυφώνεται ως προς τα ευρήματα της έρευνας από την Blackrock, καθώς εκτιμάται ότι θα βρεθούν ζημιές από τα δάνεια έως 30 δισ. ευρώ που είναι και το κακό σενάριο.
Μεγάλες ήταν οι απώλειες για την Marfin Popular, κατά 7,5%, ενώ κατά 3,28% υποχώρησε η Πειραιώς, στα 0,59, 2,94% η Alpha, στο 1,65, 1,88% η ΕΤΕ, στα 3,13 (έφτασε και στα 2,96 ευρώ), 1,68% η Eurobank, στο 1,17 (με χαμηλό στο 1,11 ευρώ) και 1,49% η Κύπρου στο 1,32. Οι απώλειες πέρασαν και σε μι;α σειρά άλλες μετοχές. Νέα μεγάλη βουτιά για τον ΟΤΕ, στα 3,5 ευρώ, 5% ο Ελλάκτωρας στο 1,52, 3,51% η ΔΕΗ, στα 6,32 ευρώ, 3,24% ο Μυτιληναίος, 2,64% η Motor Oil, 2,17% τα Folli Follie. Θετικό πρόσημο από τον 20άρη μόνο για την Coca Cola, αλλά με μικρά κέρδη και επιστροφή στα 13 ευρώ. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 62,1 εκατ. ευρώ.

Αγορές

Σημαντικές απώλειες σημειώνει με τον άνοιγμα της η Wall. Ο Γιώργος Παπανδρέου που αναμενόταν να βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη μητρόπολη που φιλοξενεί τη χρηματιστηριακή "μέκκα"...έμεινε στου δρόμου τα μι΄σα, και οι αγορές πλημμύρισαν ανησυχίες τις οποίες οι αιχμηρές δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων και τραπεζιτών φούντωσαν περαιτέρω.
Ο Dow υποχωρεί αυτή την ώρα 1,89% στις 11.292 μονάδες, ο Nasdaq χάνει 1,93% στις 2.572 μονάδες και τέλος ο S&P βρίσκεται στο -2,05% στις 1.191 μονάδες.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα δημοσιοποιήσει σήμερα ένα σχέδιο που προβλέπει την μείωση του ελλείμματος κατά 3 τρισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα 10 χρόνια, με περίπου το μισό από το ποσό αυτό να υπολογίζει πως θα προέλθει από την υψηλότερη φορολόγηση των πλουσίων και των μεγάλων επιχειρήσεων στη χώρα.
Στις δηλώσεις που αναμένεται να κάνει από το Λευκό Οίκο στις 10:30 το πρωί τοπική ώρα (17:30, ώρα Ελλάδας) ο Ομπάμα αναμένεται ακόμα να επιδιώξει να συσπειρώσει τους υποστηρικτές του στο Δημοκρατικό Κόμμα δεσμευόμενος να προστατεύσει τα προγράμματα κοινωνικής ασφάλισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους φτωχότερους και τους ηλικιωμένους από μεγάλες περικοπές.
Την ίδια ώρα, το βλέμμα της Ευρώπης είναι στραμμένο στην Ελλάδα, με τους φόβους να συσσωρεύονται πως η χώρα θα οδηγηθεί σε στάση πληρωμών μέχρι το τέλος του έτους, καθώς παραμένουν στον αέρα η εκταμίευση της έκτης και της έβδομης δόσης εν όψει μάλιστα της εξόφλησης ομολόγων ύψους 8,5 δισ. ευρώ που λήγουν από τις 19 ως τις 31 Δεκεμβρίου.
Ο αγγλικός FTSE υποχωρεί 2,31% στις 5.244 μονάδες, ο γαλλικός CAC σημειώνει απώλειες 3,29% στις 2.931 μονάδες ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρεί 3,36% στις 5.386 μονάδες.
Την ανάγκη λήψης επιπρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων με στόχο τον περιορισμό του ελλείμματος, υποστήριξε σήμερα στο πλαίσιο συνεδρίου που διοργανώνουν στην Αθήνα οι εκδόσεις Economist, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα Μπόμπ Τράα.
Παράλληλα, σύμφωνα με τις δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχου της κυβέρνησης που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, η Τρόικα ζητεί δραστική περικοπή δημοσίων δαπανών για το 2012, υποβαθμίζοντας ταυτόχρονα τις προβλέψεις της κυβέρνησης για την είσπραξη 2,6 δισ. ευρώ το 2011 από το ειδικό τέλος ακινήτων.
Συγκεκριμένα, η Τρόϊκα αναμένει ότι η Ελλάδα θα έχει έσοδα 1,6 δισ. ευρώ από το έκτακτο τέλος ακινήτων.
Ερωτηθείς για το τι νέα μέτρα θα μπορούσαν να ληφθούν για να κλείσει η "τρύπα" του 2011, εν όψει και της κρίσιμης τηλεδιάσκεψης Βενιζέλου- Τρόικας στις 7 ώρα Ελλάδας, το στέλεχος είπε: "Είναι πολύ αργά για μέτρα μείωσης δαπανών, αρά είναι πιθανόν να μιλάμε για φορολογικά μέτρα."
Σταύρος Χαρίτος - Δημήτρης Κώτσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου