Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Αλλαγές στη MIT, νέα κατηγορία προς τους Ισραηλινούς!

Σχόλιο ιστολογίου μας : .....εδώ και χρόνια είμαστε ένα πτώμα που ζέχνει στην άκρη της Ε.Ε και οι Ευρωπέοι ως καθαρές κυράτσες που είναι δεν μπορούν να το ανεχθούν άλλο ......ο διαμελισμός της Ελλάδος είναι η πρώτη τους προτεραιότητα .....υπάρχουν και άλλοι που με τα κομμάτια μας μπορούν να τα καταφέρουν καλύτερα σε μια νέα μορφή ένωσης που ετοιμάζουν με κεντρική κυβέρνηση από τις Βρυξέλλες ......εξάλλου οι Έλληνες δεν δείχνουν ότι είναι ζωντανοί ......και πιστεύουν ότι στο σύνολό τους έχουν μηδίσει.....λάθος(?) έχουν γίνει νεοθωμανοί .....
Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=20152

Σημαντικές αλλαγές στη δομή και λειτουργία της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών MIT προαναγγέλλει η εφημερίδα «Zaman», αναφέροντας πάντως ότι αποτελεί απλή σύμπτωση η δημοσιοποίηση ηχογραφημένων στιγμιότυπων από τις διαπραγματεύσεις της υπηρεσίας με το PKK, αν και Τούρκοι αναλυτές στοιχηματίζουν ότι αν μη τι άλλο θα επισπεύσει τις αλλαγές…
Η σημαντικότερη αλλαγή είναι η αύξηση κατά ένα των υπαρχηγών της οργάνωσης, ο οποίος νέος υπαρχηγός θα αποτελεί τον σύμβουλο του αρχηγού, Δρ. Χακάν Φιντάν. Κατά συνέπεια, θα ήταν μάλλον λογικό να υποθέσει κανείς ότι ο νέος υπαρχηγός θα αποτελεί κατά κάποιον τρόπο τοn δεύτερο σε ισχύ αξιωματούχο της MIT.
Επίσης, θα πραγματοποιηθούν εσωτερικές μετακινήσεις και τοποθετήσεις, με τις αλλαγές να αναμένονται πολύ σύντομα.




Όσον αφορά τις συνομιλίες που διέρρευσαν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, διακινείται πλέον ευρέως σε κύκλους εξουσίας στην Τουρκία ότι και αυτές θα πρέπει αν χρεωθούν στο Ισραήλ τουλάχιστον στον τομέα που αφορά στη δημοσιοποίησή τους!
Η MIT δηλώνει ότι το κείμενο όσων ακούγονται είναι πειραγμένο και πως έχουν προστεθεί πράγματα. Για παράδειγμα, η εφημερίδα δεν αποκλείει να ανέφερε ο Χακάν Φιντάν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων το «ο κύριος Οτζαλάν», ωστόσο, η αναφορά αυτή επαναλήφθηκε μετά από επεξεργασία για να δοθούν λανθασμένες εντυπώσεις στον λαό. Επίσης, ότι οι εκπρόσωποι του PKK εμφανίζονται να είναι εξαιρετικά σύντομοι και περιεκτικοί σε ότι λένε, με τις τουρκικές φωνές να καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της συνομιλίας.
Άλλο ολίγον περίεργο, είναι η αναφορά της εφημερίδας ότι η ηχογράφηση έχει γίνει από «καλωδιωμένο» μέλος του PKK που ήταν παρόν στις συνομιλίες. Τώρα πόσο εφικτό είναι να πηγαίνουν οι αντάρτες σε συνάντηση με Τούρκους πράκτορες και ένας εξ αυτών να είναι «καλωδιωμένος» χωρίς κανείς από τη MIT να καταλάβει οτιδήποτε, είναι κάτι που χωράει σίγουρα πολύ συζήτηση.
Οι Τούρκοι δείχνουν να πιστεύουν ότι η δημοσιοποίηση ήταν δουλειά του PKK σε συνεργασία με τους Ισραηλινούς, με τους δεύτερους να επιχειρούν συστηματικά την κατασυκοφάντηση του Χακάν Φιντάν, λόγω των ειδικών σχέσεων που διατηρεί με το Ιράν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου