Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΤΑNΓΚΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Σχόλιο ιστολογίου μας : ....έχουμε το Δίκαιο με το μέρος μας και δεν τολμούμε τα αυτονόητα........πως λοιπόν να σε πάρει ο άλλος στα σοβαρά???
Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Η Παλαιστίνη εμμένει στην ένταξη στον ΟΗΕ
Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται ο πρόεδρος της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς για να καταθέσει την αίτηση για πλήρη ένταξη στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.


Παρατηρείται έντονη διπλωματική κινητικότητα από την άλλη στην έδρα του ΟΗΕ για τροποποίηση που θα πείσει την Παλαιστίνη για να εγκαταλείψει το αίτημα ένταξης.

Ενώ σύμφωνα με το ερωτηματολόγιο του αγγλικού BBC σε 19 διαφορετικές χώρες, η διεθνής κοινή γνώμη είναι στο πλευρό της Παλαιστίνης στον αγώνα ανεξαρτησίας που δίνει.

Ο Παλαιστίνος πρόεδρος Αμπάς μετέβη στη Νέα Υόρκη, λέγοντας πως δεν πρόκειται να αρκεστούν με κάτι λιγότερο από την πλήρη ένταξη.

Ενώ και οι διπλωματικές αποστολές του κουαρτέτου για το μεσανατολικό που απαρτίζεται από ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ρωσία και Ηνωμένα Έθνη, βρίσκονται σε επιφυλακή στη Νέα Υόρκη για να πείσουν τον Αμπάς.

Κυρίως η διοίκηση της Ουάσιγκτον επειδή ανησυχεί ότι θα συγκλονιστεί και άλλο η εικόνα της στη Μέση Ανατολή σε περίπτωση που ασκήσει βέτο εναντίον του παλαιστινιακού αιτήματος, προσπαθεί να επιλύσει το θέμα προτού η αίτηση περάσει από τη Γενική Συνέλευση.

Ο Λευκός Οίκος υποστηρίζει πως το ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος μπορεί να κηρυχτεί μόνο και εφόσον τελεσφορήσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ισραήλ.

Η Γαλλία από την άλλη ενοχλείται από το υφιστάμενο καθεστώς στην περιοχή. Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλεν Ζιπέ λέγοντας πως η κατάσταση στην περιοχή είναι απαράδεκτη και παράλογη, είπε πως η συνέχιση της παρούσας κατάστασης μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την κλιμάκωση της βίας.

Το κουαρτέτο για το μεσανατολικό απέτυχε σε μια τελευταία προσπάθεια να πείσει τον Αμπάς να μην καταθέσει την αίτηση.

Ο Μαχμούντ Αμπάς είχε δηλώσει νωρίτερα πως είναι στο πλευρό τους η διεθνής κοινή γνώμη και ότι θα ψηφίσουν υπέρ της ανεξαρτησίας της χώρας του, τουλάχιστον 126 χώρες στη Γενική Συνέλευση.
       
Και το ερωτηματολόγιο του BBC σε 19 χώρες επιβεβαιώνει τα λόγια του Παλαιστίνιου προέδρου.

Το 49 % των ερωτηθέντων δηλώνουν πως η χώρα τους πρέπει να αναγνωρίσει σαν ανεξάρτητο κράτος την Παλαιστίνη στα Ηνωμένα Έθνη ενώ κατά της αναγνώρισης δηλώνει το 21 %.

 Ενώ η διοίκηση της Ουάσιγκτον δηλώνει πως θα ασκήσει βέτο εναντίον του ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους ο Αμερικανικός λαός τάσσεται στο πλευρό της Παλαιστίνης.

Το 45 % των Αμερικανών υποστηρίζουν την αναγνώριση της Παλαιστίνη ενώ εναντιώνεται το 36 % .

Το ποσοστό αυτών που υποστηρίζουν την αναγνώριση της Παλαιστίνη στη Αίγυπτο είναι 90 % και στην Τουρκία 60 %.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου