Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Δείτε το μεγαλύτερο όπλο στην ιστορία που έφτιαξε ο Χίτλερ και τι απέγινε

Ο Χίτλερ καταστρώνοντας τα σχέδια του για την κατάληψη της Γαλλίας, παρήγγειλε ένα όπλο που θα τον βοηθούσε να παρακάμψει τα γαλλικά οχυρά της γραμμής Μαζινό, το μόνο εμπόδιό του προς την Δυτική Ευρώπη.

Τελικά το 1941, έναν χρόνο μετά την πτώση της γαλλικής αμυντικής γραμμής και τον περίπατο των Γερμανών προς το Παρίσι, η γερμανική πολεμική βιομηχανία κατασκεύασε ένα άκρως μυστικό πολεμικό όπλο.

Ήταν ένα τετραώροφο κανόνι, μήκους 47 μέτρων και βάρους 1.350 τόνων που έριχνε βλήμματα μαμούθ 10.000 λιβρών από την τεράστια κάννη του και είχε εμβέλεια 96 χλμ.

oplo_2.JPG
Ο όπλο μαζικής καταστροφής ήταν το μεγαλύτερο κανόνι - πολεμικό όπλο και κατασκευάστηκε από την Krupp.
Την Άνοιξη του 1944 το υπερόπλο της εποχή, που ονομάζονταν Gustav έκανε το ντεμπούτο του στο ανατολικό μέτωπο στην Σεβαστούπολη της Κριμαίας. Το 31 ιντσών πυροβόλο έριξε, 300 βολές στην κριμαϊκή πόλη, όμως ανακάλυψαν ότι τελικά παρά το αβαντάζ που έδιδε στους Ναζί, τελικά είχε και πολλά μειονεκτήματα.
Το μέγεθός του ήταν τέτοιο που ήταν εύκολος στόχος για τις βόμβες των συμμάχων. Το βάρος του σήμαινε πως για να μεταφερθεί χρειαζόταν τρένο, έτσι έπρεπε να κατασκευαστούν νέες σιδηροδρομικές γραμμές. Χρειαζόταν ένας αριθμός πληρώματος περίπου 2.000 ατόμων για να λειτουργήσει ενώ για να στηθεί ήθελε μέρες. Χρειαζόταν ώρες ρυθμίσεων για να πραγματοποιήσει την δεύτερη βολή ενώ μπορούσε να ρίχνει μόνο 14 βολές την ημέρα.
Μέσα σε ένα χρόνο οι Ναζί αντιμετώπισαν πρόβλημα στη χρήση του υπερόπλου, ενώ οι συμμαχικες δυνάμεις επέφεραν πλήγματα στα Gustaν που απόμειναν.

ΠΗΓΗ newmoney

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου