Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Αστειότητες ΗΠΑ: Τουρκία το θύμα συριακής-ρωσικής επιθετικότητας στο Ιντλίμπ… με ολίγη από S-400!

Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να παράσχουν ένα “πακέτο βοήθειας” στην Τουρκία στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, εάν η Άγκυρα εγκαταλείψει το ρωσικής προέλευσης σύστημα αντιαεροπορικής και αντιβληματικής προστασίας τύπου S-400, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα η πρέσβειρα των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, Κέι Μπέιλι Χάτσινσον!

Απευθυνόμενη σε δημοσιογράφους, ανέφερε ότι η εμμονή της Τουρκίας στο ρωσικό σύστημα εμποδίζει την όποια πιθανή υποστήριξη θα μπορούσαν
οι ΗΠΑ να παράσχουν στην Τουρκία εναντ5ίον τω ν επιθέσεων που εξαπολύει το καθεστώς Άσαντ. Η Χάτσινσον δεν επεκτάθηκε ιδιαίτερα σε λεπτομέρειες περί του τι εννοεί αναφερόμενη σε “πακέτο “βοήθειας” των ΗΠΑ προς την Τουρκία στο μέτωπο της Συρίας.
Κατά τα άλλα, η Αμερικανίδα πρέσβειρα αθώωσε παντελώς την Τουρκία, ρίχνοντας το φταίξιμο για ό,τι γίνεται στην επαρχία Ιντλίμπ στο συριακό καθεστώς και στη Ρωσία που το υποστηρίζει στρατιωτικά. Μόνο οι Σύροι με τη βοήθεια των Ρώσων “σκοτώνουν αθώους ανθρώπους”… Είπε μάλιστα και το εξής… απίθανο: Η Τουρκία είναι θύμα της επιθετικότητας της Ρωσίας και της Συρίας!
Υπενθυμίζεται, ότι και ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Συρία, Τζέιμς Τζέφρι, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι δεν υπάρχει ομοφωνία στην Ουάσινγκτον για την υποστήριξη της Τουρκίας στο Ιντλίμπ της Συρίας λόγω της αγοράς των ρωσικών συστημάτων S-400 από την Άγκυρα.

ΠΗΓΗ defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου