Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Φονικοί βομβαρδισμοί στην Υεμένη


Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και ιατρικές πηγές, τουλάχιστον 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 23 τραυματίστηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε μέλη της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, πιστά στον Σάλεχ, και σε μαχητές φυλών που έχουν ως βάση τους το κέντρο της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Υεμένης, που βρίσκεται σε απόσταση 200 χιλιομέτρων νοτίως της πρωτεύουσας Σαναά.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι δύο παιδιά και μια γυναίκα είναι μεταξύ των εννέα ανθρώπων που σκοτώθηκαν κυρίως από βλήματα όλμου που εξαπολύθηκαν στις περιοχές αλ Ραουάντα και Ζαΐντ αλ Μόσκι καθώς και στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου συνήθως συγκεντρώνονται για την προσευχή της Παρασκευής οι διαδηλωτές που ζητούν τον ανατροπή του Σάλεχ, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία 33 χρόνια.
Οι συγκρούσεις ξέσπασαν χθες Πέμπτη όταν ένοπλοι πυροβόλησαν και τραυμάτισαν σοβαρά έναν στρατιώτη που βρισκόταν σε κυβερνητικό κτίριο. Ακολούθησε η δολοφονία ενός ηγέτη φυλής, συμμάχου της κυβέρνησης του Σάλεχ, και ο τραυματισμός ενός από τους σωματοφύλακές του.
Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ, Τζαμάλ Μπενομάρ, έφθασε χθες στην Σαναά σε μια αποστολή που σύμφωνα με τον Μάρτιν Νεσίρκι, εκπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι μουν, "αποσκοπεί να ενθαρρύνει μια περιεκτική, μεταβατική διαδικασία που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στις προσδοκίες όλων των Υεμενιτών."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου