Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Απάνθρωπη δολοφονία στο Αφγανιστάν



 
Από το real.gr

Οι ωμές καταδίκες των γυναικών σε θάνατο δια λιθοβολισμού, είναι συχνό φαινόμενο στο Αφγανιστάν, ειδικά στις επαρχίες που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν.

Το πιο πρόσφατο απάνθρωπο περιστατικό έγινε χθες με θύματα μια μητέρα και την κόρη της, στην πόλη Γκάζι. Μια ομάδα ενόπλων αντρών εισέβαλλε στο σπίτι όπου έμεναν η άτυχη νεαρή χήρα γυναίκα και η κόρη της και, με την γενική κατηγορία της «ηθικής παρεκτροπής και μοιχείας» τις έσυραν έξω, τις λιθοβόλησαν και κατόπιν τις εκτέλεσαν πυροβολώντας τις στο κεφάλι.


Αν και το σπίτι των δύο θυμάτων βρισκόταν σε κεντρικότατο σημείο της πόλης , 300 μέτρα από το Δημαρχείο της πόλης και πολύ κοντά σε αστυνομικό τμήμα, κανείς δεν επενέβη για να σώσει τις δύο γυναίκες, ούτε κάλεσε την αστυνομία.

Σύμφωνα με τις αρχές, πίσω από κάθε τέτοιου είδους επιθέσεις κρύβονται οι Ταλιμπάν, οι οποίοι - με την κατηγορία της μοιχείας ή ακόμα και υποψία μοιχείας – εκτελούν δια λιθοβολισμού και με συνοπτικές διαδικασίες γυναίκες, ως παραδειγματισμό. Στις φωτογραφίες διακρίνεται η συνήθισμένη τακτική να θάβουν μέχρι τη μέση την γυναίκα για να μην μπορεί να τρέξει και στη συνέχεια την λιθοβολούν μέχρι θανάτου.



Αφγανή γυναίκα λίγες στιγμές πριν από το λιθοβολισμό της. Φωτογραφία από το αρχείο της Διεθνούς Αμνηστίας




Εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανέφερε πως για αυτό το περιστατικό έχουν συλληφθεί ήδη δύο ύποπτοι. Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις , οι ύποπτοι αυτοί ποτέ δεν γίνονται κατηγορούμενοι και σχεδόν ποτέ δεν τιμωρούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου