Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Τι θα ζητήσει ο Γκάιτνερ από το Eurogroup

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/
Με συγκεκριμένη ατζέντα και απαιτήσεις θα προσέλθει στη συνεδρίαση του Eurogroup ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ, που συνεχίζει τις δυναμικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, η οποία απειλεί την αμερικανική αλλά και την παγκόσμια οικονομία.



«Ο Γκάιντερ πιθανόν θα επιμείνει στη σημασία να αυξηθούν τα ποσά που διαθέτει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (EFSF), ώστε να μπορεί να καλύψει και μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία. Επίσης, θα επιμείνει στο να βρεθεί μια λύση για την Ελλάδα», υποστήριξε στο Reuters ευρωπαίος αξιωματούχος.
Μάλιστα, ο αξιωματούχος υποστήριξε ότι το αίτημα του Γκάιτνερ για διεύρυνση του μηχανισμού στήριξης, θα μπορούσε να βρει σχετική ανταπόκριση από την Ευρώπη, ενώ ένα δεύτερος αξιωματούχος παραδέχθηκε ότι θα πρέπει η Ευρώπη να δει προσεκτικά την πρόταση αυτή.
Ένας τρίτος αξιωματούχος της ευρωζώνης ανέφερε στο Reuters ότι παρόμοια πρόταση υπέβαλλε και ο Καναδάς, εκτιμώντας ότι μια τέτοια λύση θα βοηθούσε πολύ τις χώρες που αντιμετωπίζουν έντονη κρίση χρέους, ενώ θα περιόριζε τις ανησυχίες των αγορών ότι ο EFSF μπορεί μεν να διασώσει την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, αλλά δεν μπορεί να βοηθήσει την Ισπανία και την Ιταλία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου