Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Επίθεση σε αυτοκινητοπομπή λίβυων αντικαθεστωτικών

Σχόλιο ιστολογίου μας : Επειδή σε ένα πόλεμο το πρώτο θύμα είναι η αλήθεια.......ακόμα δεν έπεσε η Σύρτη.....
Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Προσπαθούσαν να προελάσουν προς τη γενέτειρα του Καντάφι, Σύρτη

Αυτοκινητοπομπή μαχητών του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης δέχθηκε πυρά την ώρα που προσπαθούσε να προελάσει προς τη Σύρτη, γενέτειρα του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι μάχες ξεκίνησαν όταν η βαριά οπλισμένη αυτοκινητοπομπή πλησίασε σε κατοικημένες περιοχές αφού εισέβαλε στην πόλη Ουάντι Μπέι, που βρίσκεται στο μέσο της ερήμου, 130 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Σύρτης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Υπάρχει μία ομάδα νεαρών που επιθυμούν να αντισταθούν. Τους δώσαμε δύο ώρες για να καταθέσουν τα όπλα, όμως αρνήθηκαν», δήλωσε ο συνταγματάρχης Μπάσιρ Άλι των δυνάμεων του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.

«Τους μιλήσαμε σήμερα και τους είπαμε να απομακρύνουν τις γυναίκες και τα παιδιά, όμως είναι βέβαιο ότι υπάρχουν ακόμα οικογένειες παρούσες. Ελπίζω να μην τραυματιστεί κανείς» πρόσθεσε.

Στην αυτοκινητοπομπή παίρνουν μέρος 900 οχήματα και έχουν στόχο να απελευθερώσουν τη Σύρτη και να υψώσουν τη σημαία της ανεξαρτησίας, αναφέρει ανακοίνωση του Στρατιωτικού Συμβουλίου.

Εν τω μεταξύ η Ιαπωνία αποφάσισε να αποδεσμεύσει ένα μέρος των λιβυκών περιουσιακών στοιχείων ύψους 4,4 δισ. δολαρίων που είχε παγώσει με στόχο να δώσει αυτά τα χρήματα στη Λιβύη για ανθρωπιστικούς σκοπούς, μετέδωσε σήμερα ο ιαπωνικός Τύπος επικαλούμενος τον υφυπουργό Εξωτερικών της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου