Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Κύπρος:Τροποποίηση του Συντάγματος - Περιορίζεται η ασυλία βουλευτών - Το ν/σ εγκρίθηκε κατά την χθεσινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου

Λευκωσία: Με νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες η κυβέρνηση ζητά τροποποίηση του Συντάγματος ώστε να περιοριστεί η ασυλία των βουλευτών.

Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η αντικατάσταση του άρθρου 83 του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας ώστε «να περιοριστεί η ασυλία της οποίας απολαύουν τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, ώστε να καλύπτει μόνο το δικαίωμα ψήφους τους και της έκφρασης γνώμης, κατά την άσκηση των βουλευτικών τους καθηκόντων στη Βουλή των Αντιπροσώπων». Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε κατά την χθεσινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου. Στην εισηγητική έκθεση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως αναφέρεται ότι: «Σε συνέχεια των νομοθετημάτων για τον εκσυγχρονισμό των Θεσμών και του Κράτους, που περιλαμβάνονται στις κυβερνητικές εξαγγελίες και έχουν ήδη εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο και κατατεθεί στη Βουλή, υποβάλλεται το συνημμένο νομοσχέδιο του «περί της Δέκατης Τροποποίησης του Συντάγματος Νόμου του 2016», το οποίο εντάσσεται ειδικότερα στην ενότητα της πολιτικής ευθύνης και λογοδοσίας όσων αναλαμβάνουν δημόσια αξιώματα, περιλαμβανομένων και των αιρετών δημοσίων προσώπων. (2η Δέσμη Μέτρων που εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας)».

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου