Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

«Λουκέτο» στο Κύπελλο Ελλάδος αποφάσισε η κυβέρνηση - Όπως προέκυψε από το υπουργικό συμβούλιο

Οριστική αναβολή του αποψινού πρώτου ημιτελικού ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ατρόμητο - Πιθανότερο σενάριο η ανακοίνωση μέτρων για το πρωτάθλημα - Μετά τα έκτροπα της Τούμπας, στην πολιτεία θέλουν να αποφύγουν το σενάριο ενός τελικού ΑΕΚ-Ολυμπιακού στο Κύπελλο - Οι πιθανές ποινές του ΠΑΟΚ και η ανακοίνωση του Ολυμπιακού
Την απόφαση να μπει «λουκέτο» στο Κύπελλο Ελλάδος πήρε η κυβέρνηση, όπως προέκυψε από τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, έπειτα και από την εισήγηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, στον Αλέξη Τσίπρα.


Σύμφωνα, μάλιστα, με το gazzetta.gr, ανεπισήμως η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, απαντώντας σε δημοσιογράφο μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου, είπε χαρακτηριστικά: «Μπα. Ούτε εσύ ούτε εγώ θα το σηκώσω. Γενικά, Κύπελλο δεν βλέπω να υπάρχει».

Νωρίτερα, με απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή και των συναρμοδίων φορέων, είχε αναβληθεί ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο, που επρόκειτο να διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, στις 19:30.

Κατά πληροφορίες, ο κίνδυνος να μπει «λουκέτο» στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι πιο ορατός από ποτέ, ή, στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα ανακοινωθούν μέτρα από τον κ. Κοντονή.

Παράλληλα, το Κύπελλο διακόπτεται οριστικά, καθώς υπήρχαν φόβοι για το τι μπορεί να συμβεί, εάν στον τελικό βρίσκονταν αντιμέτωποι ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ -ένα πάρα πολύ πιθανό σενάριο, μετά και την έκβαση του χθεσινού αγώνα στην Τούμπα και την τιμωρία που περιμένει τον ΠΑΟΚ.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ζήτησε με επιστολή του από την ΕΠΟ και τη Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας να γνωμοδοτήσουν για το αν συντρέχει λόγος να αναβληθεί  ο συγκεκριμένος αγώνας, μετά τα γεγονότα της Τούμπας.

Η γνωμοδότηση ήταν υπέρ της διακοπής, ωστόσο, η απόφαση της κυβέρνησης για τον σημερινό αγώνα Κυπέλλου δεν συνεπάγεται αντίστοιχη στάση και για το πρωτάθλημα, αν και υπάρχει ξεκάθαρα η σκέψη για αναστολή της Super League.

Η άποψη των ΕΠΟ και ΔΕΑΒ δεν είναι δεσμευτική, αφού ο νόμος 4326 δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να αποφασίσει να παρέμβει για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό , είτε επιβάλλοντας πρόστιμα ή τιμωρίες στις ομάδες είτε αποφασίζοντας την αναστολή της αγωνιστικής δράσης.

Η ανακοίνωση του υπουργείου:

«Έπειτα από τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά τη χθεσινοβραδινή (02-03-2016) αναμέτρηση μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, διοργανώτρια αρχή του οποίου είναι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ζητάμε την κατά το άρθρο1 παρ.3 του ν.4326/2015 γνώμη σας, εντός της ημέρας και το αργότερο μέχρι τις 16.00 μμ -ενόψει και της επικείμενης (03-03-2016, ώρα 19.30 μμ) αναμέτρησης ΑΕΚ-Ατρόμητος για τα ημιτελικά του θεσμού- προκειμένου να εξεταστεί εάν και κατά πόσο συντρέχουν οι λόγοι για την έκδοση της προβλεπόμενης στην ανωτέρω διάταξη απόφασης του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού περί διακοπής της εν λόγω διοργάνωσης».

Ποινές

Η τύχη του αγώνα της Τούμπας θα κριθεί από τα πειθαρχικά όργανα. Όμως, θεωρείται δεδομένο πως οι Θεσσαλονικείς θα χάσουν το παιχνίδι  στα χαρτιά με σκορ 3-0, ως υπαίτιοι της διακοπής της αναμέτρησης.

Επιπλέον, ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα και δύο από το επόμενο, καθώς και κλείσιμο της Τούμπας για τουλάχιστον τρεις-τέσσερις αγωνιστικές. Επίσης,  ενώ θα υπάρξουν κυρώσεις και από την πολιτεία βάσει του νόμου με διοικητικά πρόστιμα και κλείσιμο συγκεκριμένων θυρών ακόμη και μετά το τέλος της τιμωρίας.

Αν, δε, ο ΠΑΟΚ  δεν κατέβει στο γήπεδο για τον επαναληπτικό, όπως δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης, τότε στην παραπάνω τιμωρία θα προστεθεί πρόστιμο 40.000 ευρώ, ενώ αν η αποχή του ΠΑΟΚ συνεχιστεί και συμπληρωθούν τρεις αγώνες χωρίς να κατέβει στο γήπεδο, τότε προβλέπεται υποβιβασμός στην αμέσως παρακάτω κατηγορία.

Ολυμπιακός: Δεν ασχολούμαστε με το παραλήρημα του κ. Σαββίδη

Η αντίδραση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για όσα δήλωσε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, μετά την οριστική διακοπή του πρώτου ημιτελικού Κυπέλλου, ήταν ολιγόλογη και ξεκάθαρη: «Δεν ασχολούμαστε με το παραλήρημα του κ. Σαββίδη».

Αντίδραση υπήρξε και από τον διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστα Καραπαπά, ο οποίος ανάρτησε μήνυμα στα social media:

«Αλητείες σε εμάς δεν περνάνε. Ένα παιχνίδι για 0-5 το πήγαν πάλι στην μιζέρια. Περιμένουμε να μας πουν για τα πέναλτι υπέρ μας στο πρώτο μέρος, για τις υποσχέσεις ότι το γήπεδο θα είναι εκκλησία, για τα κουτσαβάκια που πήγαν να προσβάλλουν τον προπονητή μας στην συνέντευξη Τύπου αλλά σε μας αυτά δεν περνάνε. Περιμένουμε να μας πουν για τις φωτοβολίδες που έπεφταν ασταμάτητα, για τα δακρυγόνα και τους 'αιχμαλώτους' οπαδούς μέσα στα αποδυτήρια μας.

Αυτή ήταν η φιλοξενία τους. Να μας πουν για την διακοπή του αγώνα που δεν έγινε γιατί εμείς είμαστε Ολυμπιακός και είπαμε να παίξουμε. Να μας πει ο ΟΤΕ γιατί δεν ξανάδειξε το πρώτο ριπλέι στην θέση του Καπίνο που φαίνεται ότι βρίσκει μπάλα και μετά αυτή χτυπάει στο χέρι του Μακ. Χαιρετίσματα λοιπόν στους πικραμένους... Προχωράμε».

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου