Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Είναι σημαντικό να υπάρξει παραδοχή της ήττας από αυτόν που θα χάσει. Αν αυτό δεν συμβεί «ο Θεός να μας βοηθήσει»

Σε πρόσφατη συνέντευξη στο BBC, ο Αμερικανός ειδικός των δημοσκοπήσεων Φρανκ Λουντζ, ο οποίος δημόσια τοποθετείται και πρόσκειται υπέρ των Ρεπουμπλικάνων, έκανε μερικές ενδιαφέρουσες και βαρυσήμαντες δηλώσεις εν όψει της προεκλογικής καμπάνιας στις ΗΠΑ.


Ενδεικτικά, τα κυριότερα σημεία της συνέντευξής του ήταν τα εξής:

  1. Κανείς δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις πριν να γίνει «τουλάχιστον ένα» ντιμπέιτ. Τα ντιμπέιτ μετράνε!
  2. Ο Τραμπ μπορεί να πάρει και 3% λιγότερο από τον Μπάιντεν (πάνω από 4 εκατομμύρια ψήφους) αλλά και πάλι να κερδίσει στους εκλέκτορες!
  3. Όλες οι εκλογές αφορούν έντεκα μόλις αμφίρροπες Πολιτείες και 2.5% αναποφάσιστους ψηφοφόρους. Οι υπόλοιπες σαράντα εννιά Πολιτείες -και το 97.5% των ψηφοφόρων- είναι δεδομένοι και κανείς δεν θα ασχοληθεί μαζί τους!
  4. Ο Μπάιντεν έχει δυνατά χαρτιά τη διαχείριση του κορωνοϊού και την φυλετική ένταση. Ο Τραμπ την οικονομία και την αντιπαράθεση με την Κίνα.
  5. Το ιστορικό GOP (Grand Old Party – Αναφέρεται στο κλασικό σκληροπυρηνικό ρεπουμπλικανικό κόμμα), όπως το γνωρίζουμε τα τελευταία σαράντα χρόνια, εξέλειπε· η κυβέρνηση Τραμπ συσσωρεύει ελλείμματα και χρέος όσο καμία άλλη στην ιστορία!
  6. Το εφιαλτικό -και πολύ πιθανό- σενάριο είναι το βράδυ των εκλογών τα αποτελέσματα να δείξουν νικητή τον Τραμπ αλλά τις επόμενες ημέρες το αποτέλεσμα να ανατραπεί από τις εκατομμύρια επιστολικές ψήφους, που προτιμούν οι ψηφοφόροι του Μπάιντεν και που ο Τραμπ ήδη θεωρεί νόθες ψήφους. Είναι σημαντικό να υπάρξει παραδοχή της ήττας από αυτόν που θα χάσει. Αν αυτό δεν συμβεί «ο Θεός να μας βοηθήσει», είπε ο Λουντζ!

Δείτε την συνέντευξη εδώ:

(Ευγενική συνεισφορά: Νίκος Ράπτης)

ΠΗΓΗ ptisidiastima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου