Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αλλεργία στην ευταξία!


Γράφει ο Αντώνης Βενέτης

Εν όψει εκλογών, για μια ακόμη φορά, η κραυγαλέα συνθηματολογία και οι βαρύγδουπες εκφράσεις κυριαρχούν στην εκλογική σκηνή, μαζί με την πάντοτε παρούσα πόλωση, με… ακατανίκητη πρωταγωνίστρια την αυτοαποκαλούμενη «προοδευτική αριστερά». 

Έτσι, πρόσφατα επίλεκτο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «διεπίστωσε» την… πλήρη κατάρρευση της εγχώριας Δημοκρατίας και προέβη στην βαρυσήμαντη δήλωση, ότι, επανερχόμενοι στην εξουσία θα επαναφέρουν εν θριάμβω την εξαφανισθείσα Δημοκρατία. Κάπως έτσι. Κατά σύμπτωση, στην εφημερίδα «Καθημερινή» της 7.2.2023 και στη στήλη «Φιλίστωρ» ανεγράφετο… βαθυστόχαστη επίσης δήλωση, του, κατά το έτος 1933, αρχηγού των Άγγλων μελανοχιτώνων, σερ Όσβαλντ Μόσλεϋ, κατά την οποίαν: «Πρέπει λοιπόν να ήμεθα έτοιμοι όπως σώσωμεν την Αγγλίαν με την βίαν από την βίαν εκείνων που προσπαθούν να την καταστρέψουν».

Φαίνεται ότι τα μεγάλα πνεύματα… συμπλέουν. Επειδή περαιτέρω υποθέτω ότι οι προερχόμενοι εκ της αυθεντικής αριστεράς πολιτικοί και ιδίως οι θητεύσαντες στην «μεγάλη της μεταπολίτευσης Σχολή» της Κ.Ν.Ε. αρέσκονται στην εκμάθηση μαρξιστικών τσιτάτων με την εκφώνηση των οποίων δημοσίως θεωρούν ότι κατατροπώνουν τους… αντιδραστικούς αντιπάλους τους.

Έτσι, ενθυμούμαι παλαιότερα ότι ο νυν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τότε πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην Ελλάδα -χώρα της νομισματικής ευρωπαϊκής ζώνης- έμπλεος μαρξιστικής σοφίας, δήλωνε υπερηφάνως: «Μεγάλη αναταραχή θαυμάσια κατάσταση». Λεχθέν τούτο από τον ηγέτη της κινέζικης επανάστασης, κατά την διάρκεια της σφοδρής εμφύλιας διαμάχης, μεταξύ των Κινέζων. Ο ηγέτης βεβαίως ήταν ο Μάο Τσε Τούνγκ, ο οποίος κατά την διάρκεια της πολιτιστικής επανάστασης της δεκαετίας του 1960, ευθύνεται για τον θάνατο μερικών δεκάδων εκατομμυρίων Κινέζων. Κατά την διάρκεια δε της μεγάλης πολιτιστικής επανάστασης, διεκηρύσσετο δημοσίως και μετά θαυμασμού ότι το αλάθητο του μεγάλου τιμονιέρη «εκτείνεται από την χειρουργική μέχρι το πίνγκ πόνγκ»!

Αντίθετα. Ασφάλεια, ησυχία, σταθερότητα είναι τα απαραίτητα στοιχεία για την ανάπτυξη της οικονομίας, τις επενδύσεις, την παραγωγή αγαθών, πλούτου κλπ. που συμβάλλουν στην ευημερία των πολιτών. Ανίκανοι όμως να διακρίνουν τα κύματα του μέλλοντος, καταφεύγουν στην συνθηματολογία και τα τσιτάτα της Κ.Ν.Ε. και στο πνεύμα και κουλτούρα των «αγανακτισμένων» της πλατείας Συντάγματος, των ετών 2011-2012.

Πάντως ως… αντιδραστικός, θα σημειώσω τι πρέσβευε ο Ξενοφών ο Αθηναίος, για καταστάσεις που συνάδουν απολύτως με δρώμενα της εποχής μας: «Η μεν γαρ ευταξία σώζειν δοκεί, η δε αταξία πολλούς απολώλεκεν» και «αι γαρ υπερβολαί των φιλονικειών χαλεπαίς ταις πόλεσι και μεγάλους κινδύνους έχουσι». Για την μετάφραση παραπέμπω στον Πρόεδρο της Βουλής!

Αλλά φαίνεται ότι το παιδί των καταλήψεων έχει αλλεργία στην ευταξία και στην έλλειψη δομικής αντιπολίτευσης. Όσο για τις προσεχείς εκλογές, παραθέτω τι μας συμβουλεύει ο Ραιημον Καρτιέ: «Η έλλειψη ισχυρής και μακρόβιας κυβέρνησης εμποδίζει τη χώρα να προσαρμοσθή στις απαιτήσεις της εποχής».

https://www.proinoslogos.gr

ΠΗΓΗ http://lastpoint.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου