Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Boeing 777: Οι αρχές ερευνούν τα «σβησμένα αρχεία» του προσομοιωτή

Boeing 777: Οι αρχές ερευνούν τα «σβησμένα αρχεία» του προσομοιωτή
Οι ερευνητές προσπαθούν να εξηγήσουν αν τα αρχεία που σβήστηκαν από τον προσομοιωτή είχαν κάποια σχέση με το αγνοούμενο αεροσκάφος
 Για δωδέκατη μέρα συνεχίζεται η αγωνία για τις 239 ψυχές που επέβαιναν στο αεροσκαφός των μαλαισιανών αερογραμμών που αγνοείται. Ο υπουργός Άμυνας της Μαλαισίας δήλωσε σήμερα ότι γίνονται προσπάθειες  να επαναφέρουν τα διαγραμμένα αρχεία από τον προσομοιωτή πτήσης που βρέθηκε στο σπίτι του πιλότου  Zaharie Ahmad Shah με την ελπίδα ότι θα ρίξει φως στην εξαφάνιση του αεροσκάφους.

mal1
Στη συνέντευξη τύπου ο Υπουργός δήλωσε ότι ο πιλότος θεωρείται αθώος μέχρι την απόδειξη που θα τον κάνει ένοχο ενώ η οικογένεια του βοηθάει πάρα πολύ τις έρευνες.
Τα αρχεία που έχουν διαγραφεί από τις 3 Φεβρουαρίου, περιείχαν στοιχεία σχετικά με άλλους προσομοιωτές πτήσεων. Οι αρχές θέλουν να ελέγξουν τα αρχεία για ίχνη από τυχόν ασυνήθιστες διαδρομές πτήσης οι οποίες θα μπορούσαν να εξηγήσουν την εξαφάνιση του αεροσκάφους.
mal2
Στο μεταξύ, χάος επικράτησε κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνέντευξης Τύπου στη Μαλαισία. Συγγενείς των αγνοούμενων επιβατών του Boeing «φάντασμα» ξέσπασαν κατά των Αρχών, ενώ ζευγάρι που κρατούσε πανό διαμαρτυρίας, απομακρύνθηκε βίαια από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Η συνέντευξη Τύπου έλαβε χώρα σε ένα κατάμεστο από συγγενείς και δημοσιογράφους ξενοδοχείο και η κατάσταση ήταν εξ αρχής έκρυθμη.
mal3
«Διαμαρτυρόμαστε κατά της μαλαισιανής κυβέρνησης γιατί κρύβει την αλήθεια και σπαταλά πολύτιμο χρόνο», έγραφε ένα πανό που κρατούσε μία γυναίκα. Όταν οι δημοσιογράφοι προσπάθησαν να το ξεδιπλώσουν και να δουν ολόκληρο το μήνυμα, αστυνομικοί την απώθησαν και την οδήγησαν μαζί με τον σύζυγό της σε άλλο δωμάτιο, την ίδια ώρα που συνάδελφοί τους κρατούσαν τους εκπροσώπους του Τύπου σε απόσταση από τους υπόλοιπους συγγενείς των επιβατών του μοιραίου αεροσκάφους.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου