Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

«Μαμά σ' αγαπώ, μετά δεν θα μπορώ να στο πω» -Τα τελευταία λόγια μαθητών πριν βυθιστεί το πλοίο στη Νότια Κορέα

«Δεν είμαστε ακόμη νεκροί-Βοηθήστε μας». «Αν αδίκησα κάποιον, συγχωρέστε με. Σας αγαπώ». «Μαμά, σου το στέλνω αυτό τώρα γιατί φοβάμαι πως δεν θα μπορέσω να στο πω αργότερα. Σ' αγαπάω». Αυτά είναι μερικά από τα συγκλονιστικά μηνύματα που έστειλαν μέσω του κινητού τους μαθητές του μοιραίου πλοίου Sewol, λίγα λεπτά πριν βυθιστεί στη Νότια Κορέα. Κάποιοι από αυτούς σώθηκαν, κάποιοι χάθηκαν για πάντα, ενώ για κάποιους η τύχη τους ακόμα αγνοείται.

Τα τελευταία λόγια των επιβατών κάνουν τον γύρο του κόσμου την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό των 287 αγνοούμενων. Σύμφωνα με την Daily Mail, 20 άτομα είναι νεκρά, ενώ περίπου 175 από τους συνολικά 462 επιβάτες έχουν διασωθεί.
Οι τελευταίοι διάλογοι μεταξύ μαθητών και συγγενών
Ενας μαθητής έστειλε ένα μήνυμα στη μητέρα του υποστηρίζοντας πως είναι παγιδευμένος στο πλοίο. Σύμφωνα με το CNN, ο μαθητής έγραψε σε ένα από τα μηνύματα που κατάφερε να στείλει: «Υπάρχουν λίγοι άνθρωποι στο πλοίο, δεν μπορεί να δει κανείς τίποτα, καθώς όλα είναι σκοτεινά εδώ. Οι γυναίκες ουρλιάζουν. Δεν είμαστε ακόμα νεκροί, γι αυτό παρακαλώ στείλτε βοήθεια».
Την ίδια στιγμή, συγκλονίζουν και τα λόγια ενός μαθητή που ζητάει από την θεατρική ομάδα του σχολείου να τον συγχωρέσουν στην περίπτωση που στο παρελθόν είχε αδικήσει κάποιον. «Αν έχω αδικηθεί κάποιον από εσάς, συγχωρέστε με. Σας αγαπάω παιδιά». Η τύχη του μαθητή αγνοείται.

Ενας άλλο μαθητής έστειλε ένα μήνυμα στην μητέρα του, στο οποίο σύμφωνα με το CBC έλεγε: «Μαμά, σου στέλνω αυτό τώρα, γιατί φοβάμαι ότι ίσως να μην είναι σε θέση να στο πω αργότερα. Σ 'αγαπώ ».

Σε ανταλλαγή μηνυμάτων ανάμεσα σε έναν επιβάτη με το όνομα Woong Gi και του αδερφού του, ο δεύτερος προσπαθεί να του παρέχει διαβεβαιώσεις πως τα σωστικά συνεργεία φτάνουν στο σημείο.

«Παρέμεινε ψύχραιμος, μην πανικοβάλλεσαι, πάρε τον χρόνο σου και κάνε ό,τι σας λένε. Όταν μπορείς, επικοινώνησε ξανά μαζί μου και πάλι, ο αδερφός σου».
Οργή των συγγενών για τη στάση του πληρώματος
Εντωμεταξύ, καθώς περνούν οι ώρες και οι συγγενείς των αγνοουμένων δεν έχουν κανένα νέο για τους δικούς τους ανθρώπους η οργή ξεχειλίζει. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πατέρας ενός παιδιού επιτέθηκε πετώντας ένα μπουκάλι με νερό στον πρόεδρο της χώρας ο οποίος το πρωί επισκέφθηκε το χώρο που έχει παραχωρηθεί στους συγγενείς σε λιμάνι σε μικρή απόσταση από το ναυάγιο.


Επιζώντες και συγγενείς των παιδιών που αγνοούνται κατηγορούν τον καπετάνιο ότι εγκατέλειψε τους επιβάτες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα The Guardian, ο 69χρονος καπετάνιος Λι Τζουν Σέοκ φέρεται να εγκατέλειψε το φέρι μπόουτ μόλις 40 λεπτά μετά το δυστύχημα, όταν το πλοίο άρχισε να παίρνει κλίση.
Σύμφωνα με νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης, ο πλοίαρχος του φέρι ανακρίνεται ως ύποπτος.

ΠΗΓΗ iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου