Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Κατεχόμενα: Δωρίζουν κλεμμένη γη και «υπηκοότητες»

Ανδρέας Πιμπίσιης 
Από το philenews
Μια πρωτοφανή πρακτική για να εξασφαλίσει στήριξη του «εκλογικού σώματος» εφαρμόζει το κατοχικό καθεστώς. Πηγαίνουν από χωριό σε χωριό και μοιράζουν τεμάχια γης, η οποία βεβαίως δεν τους ανήκει αλλά είναι ελληνοκυπριακή, αλλά κάποιοι καβγαδίζουν γιατί θεωρούν πως δεν γίνεται δίκαιη μοιρασιά. Παράλληλα η «κυβέρνηση» των κατεχομένων συνεχίζει την κατά εκατοντάδες παραχώρηση «υπηκοοτήτων». Υπολογίζεται πως η «συγκυβέρνηση» ΚΕΕ-ΔΚ έχει παραχωρήσει γύρω στις 11 χιλιάδες υπηκοότητες.
Την περασμένη Πέμπτη σε μια ακόμα τελετή το κατοχικό καθεστώς διένεμε άλλα 162 τεμάχια αγροτικής γης (όπως έγραψε χθες η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Αφρίκα). Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην κατεχόμενη Πεντάγια που διανεμήθηκαν οι «τίτλοι ιδιοκτησίας» για αγροτική περιουσία που βρίσκεται στα χωριά Πεντάγια, Λιμνίτη, Κυρά και Ανγκολέμι. Στην όλη τελετή παρέστησαν οι «υπουργοί εσωτερικών και μεταφορών» Κουτλού Εβρέν και Κεμάλ Ντουρούστ, οι «βουλευτές» Ερσίν Τατάρ και Ζορλού Τορέ και ο «κυβερνήτης» της Λεύκας, Χαλίλ Κορμπά.

Και, όπως αναφέρουν πληροφορίες από τα κατεχόμενα, κάποιοι καυγαδίζουν σε «ξένο αχυρώνα». Στο δημοσίευμα της «Αφρίκα» αναφέρεται πως στη διάρκεια της τελετής στην Πεντάγυια ένας «πολίτης» που παρίστατο άρχισε να καβγαδίζει με τον πρώην «βουλευτή» του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, Αχμέτ Καλούντα, υποστηρίζοντας πως «η κυβέρνηση διένειμε γη σε άτομα που ήταν ήδη ιδιοκτήτες σπιτιών ή σε άτομα που είναι κάτω των 18 ετών».

Επίσης υπήρξε, από μέρους παρευρισκομένων, αντίδραση και επί του «συνεταιρισμού» που εφαρμόστηκε από την ψευδοκυβέρνηση. Αποτέλεσμα οι αντιδράσεις να προκαλέσουν αψιμαχίες και να διακοπεί η τελετή. Σχολιάζοντας τις σχετικές εξελίξεις η τουρκοκυπριακή εφημερίδα γράφει πως μόλις ακουστεί η «κόρνα των εκλογών» με το ΚΕΕ να κατανέμει κομμάτια γης κάθε μέρα οδηγεί τους οπαδούς του σε αψιμαχίες.
«Υπηκοότητες» κατά εκατοντάδες

Μόνο την Πέμπτη δόθηκαν ακόμα 114 «υπηκοότητες» ενώ, σύμφωνα με την Γενί Ντουζέν άλλες 600 είναι καθοδόν. Σημειώνεται πως η διανομή «υπηκοοτήτων» ενόψει των «βουλευτικών εκλογών» έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως στην «επίσημη εφημερίδα» δημοσιεύθηκαν 114 άτομα τα οποία έλαβαν «υπηκοότητα». Υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι στο τελευταίο «υπουργικό συμβούλιο» στα κατεχόμενα αποφασίστηκε να δοθούν άλλες 460 «υπηκοότητες» ενώ άλλοι 600 βρίσκονται στην αναμονή. Η Γενί Ντουζέν αναφέρει ακόμα πως η συνεργασία ΚΕΕ-ΔΚ έχει δώσει «υπηκοότητες της ΤΔΒΚ» σε 9.618 άτομα με απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» ή του «υπουργείου εσωτερικών». Να σημειωθεί πως οι «υπηκοότητες» που παραχωρούνται από το «υπουργείο» δεν περιλαμβάνονται σ’ αυτό τον αριθμό.

Στο δικό της ρεπορτάζ η Χαβαντίς η «κυβέρνηση» έχει επισπεύσει τη διαδικασία παραχώρησης «υπηκοοτήτων» προσθέτοντας πως στην τελευταία του συνεδρία το «υπουργικό» ενέκρινε άλλες 231 «υπηκοότητες». Σύμφωνα με την Αφρίκα το ΚΕΕ μαζί με τις «υπηκοότητες» μοιράζει και κομματικές ταυτότητες.

Το Κόμμα Ενωμένη Κύπρου κατήγγειλε πως η «κυβερνητική συμμαχία» μεταξύ του Κόμματος Εθνικής Ενότητας και Δημοκρατικού Κόμματος στη διάρκεια των 18 μηνών που βρίσκεται στην «εξουσία» έχει προχωρήσει στην παραχώρηση σχεδόν έντεκα χιλιάδων «υπηκοοτήτων». Ο Ιζέτ Ιζτζιάν κατήγγειλε πως ενόσο πλησιάζουν στις «εκλογές» της 7ης Ιανουαρίου αυτή τη πρακτική θα εντατικοποιηθεί ακόμα περισσότερο. Επίσης κατηγόρησε την «κυβέρνηση» ότι βρίσκεται σε κατάσταση πανικού και προσπαθεί να κερδίσει τις «εκλογές» μέσω των «υπηκοοτήτων».

Ο Ακιντζί τίμησε τον Μουσταφά Κεμάλ

Στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί προκειμένου να μιλήσει σε εκδήλωση αφιερωμένη στον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή «Σταρ Κίπρις» ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων βρέθηκε για μια μέρα στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να μιλήσει σε συνέδριο που διοργάνωσε η Ένωση Τούρκων Δικηγόρων με τίτλο «Ο Ατατούρκ και οι Τουρκοκύπριοι». Σύμφωνα με τη λεγόμενη «προεδρία» των κατεχομένων, το συνέδριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Προγράμματος για να τιμηθεί η μνήμη του Ατατούρκ.

Στις 9.05 χθες το πρωί σταμάτησε η ζωή στην Τουρκία, ώρα που πριν από 79 χρόνια πέθανε ο ηγέτης της χώρας Κεμάλ Ατατούρκ.

Όπως κάθε χρόνο, ακούστηκαν οι σειρήνες και εκατομμύρια άνθρωποι σταμάτησαν ό,τι έκαναν αποδίδοντας τιμή με μονόλεπτη σιγή. «Τέτοια αγάπη δεν υπάρχει», έγραφαν στους τίτλους τους τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Στην είσοδο του Ντολμάμπαχτσε όπου είχε πεθάνει ο Ατατούρκ και το ρολόι είναι ακόμη σταματημένο στις 9.05 σχηματίστηκε μεγάλη ουρά. Στο δωμάτιο που ο Ατατούρκ πέθανε άφηναν λουλούδια ενώ πολλοί έκλαιγαν συγκινημένοι.

Το μετρό σταμάτησε για ένα λεπτό και οι άνθρωποι στάθηκαν προσοχή, στις γέφυρες της Κωνσταντινούπολης τα αυτοκίνητα σταμάτησαν και οι άνθρωποι βγήκαν έξω και στάθηκαν προσοχή. Στο Καντίκιοϊ (Χαλκηδόνα) της ασιατικής Κωνσταντινούπολης χιλιάδες άνθρωποι σχημάτισαν αλυσίδα 6.5 χιλιομέτρων στις 9.05. Τα σκάφη συμμετείχαν με τις σειρήνες τους και ανέμιζαν την τουρκική σημαία.

Στο Μαυσωλείο Ατατούρκ στην Άγκυρα χιλιάδες Τούρκοι από όλη την Τουρκία πήγαν για να αποτίσουν φόρο τιμής στον ηγέτη τους.
Στην Μπρούσα 613 μαθητές λυκείου παίζοντας τον ύμνο της Σμύρνης παρατάχθηκαν σε σχήμα καρδιάς. Η Μπεσίκτας τίμησε τη μνήμη του Ατατούρκ στις 9.05 με χορογραφία στο στάδιο Ατατούρκ. Εκδηλώσεις έγιναν σε όλη την Τουρκία την ώρα του θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου