Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Γαλλικά Rafale ''κυνήγησαν'' τουρκικό κατασκοπευτικό: CN-235 παρακολουθούσε το Charles de Gaulle

Σύμφωνα με το λογαριασμό BabakTaghvaee, πριν λίγα 24ωρα εξελίχθηκε το απόλυτο ''θρίλερ'' κοντά στην Κυπριακή ΑΟΖ. 
Όπως αναφέρει, τουρκικό κατασκοπευτικό CN-235, έκανε πτήση σχεδόν κοντά στο αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle. Τότε σήμανε συναγερμό και αμέσως οι Γάλλοι σήκωσαν δύο μαχητικά Rafale και το ανάγκασαν να φύγει. 
Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος δεν πέφτει σχεδόν ποτέ ''έξω'', καθώς έχει επιβεβαιωθεί σε πολλές περιπτώσεις. 

Το όλο σκηνικό δείχνει ξεκάθαρα, πως όταν μία χώρα σέβεται την κυριαρχία της, τότε δείχνει πυγμή. Αυτό έκανε η Γαλλία, σε αντίθεση με την Αθήνα, όπου εδώ και χρόνια επικρατούν φοβικά σύνδρομα.
Ίσως οι Τούρκοι με αυτή την κίνηση να ήθελαν να εκδικηθούν, καθώς μόλις πριν λίγες ημέρες, όπως πρώτο αποκάλυψε το Πενταπόσταγμα, το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκολ», το οποίο συνοδεύεται από την ελληνική φρεγάτα "ΣΠΕΤΣΑΙ", εντόπισε την Τετάρτη, στα ανοιχτά των λιβυκών ακτών, μια τουρκική φρεγάτα η οποία συνόδευε ένα φορτηγό πλοίο που μετέφερε θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού με προορισμό την Τρίπολη της Λιβύης, όπως ανέφερε μια γαλλική στρατιωτική πηγή.

Όλα αυτά εξελίσσονται, την στιγμή που η Άγκυρα αμφισβητεί τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Στην Αθήνα επικρατεί ''παγωμάρα'', καθώς φαίνεται πως δεν ήξεραν πως να χειριστούν την υπόθεση ''Οruc Reis''. 
Χθες το πρωί ανέφεραν πως το ερευνητικό έφυγε από την περιοχή, ενώ τελικά σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, αποχώρησε πριν λίγες ώρες. Αυτό βέβαια μένει να αποδειχθεί.

ΠΗΓΗ pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου