Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

«Ακριβώς όπως συμφωνήθηκαν οι μεταρρυθμίσεις»

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=76985&catID=2


Έμμεση πλην σαφή προειδοποίηση, πως η εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα θα γίνει μόνον εφόσον δεν αλλάξει τίποτε, δηλαδή μόνον εάν η ελληνική Βουλή, κατά τη διαδικασία ψήφισής του, δεν αλλάξει προς το ηπιότερο το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, κάνει η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ (του συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος), σε συνέντευξή της στην αυστριακή λαϊκιστική εφημερίδα «Εστεραιχ».

«Μόνο εφόσον δεν αλλάξει τίποτε, θα εκταμιεύσουμε την επόμενη δόση», δηλώνει κατηγορηματικά η κ. Φέκτερ για να προσθέσει πως «αν ψηφιστούν οι μεταρρυθμίσεις ακριβώς όπως συμφωνήθηκαν, στο τέλος της διαδικασίας θα δώσουμε τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ», σημειώνοντας ότι το μήνυμα προς τους Έλληνες είναι ξεκάθαρο: Χρήματα θα δοθούν μόνο εφόσον γίνουν μεγάλες μεταρρυθμίσεις.

Η υπουργός Οικονομικών επαναλαμβάνει τις γνωστές θέσεις της πως μετά τη σταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, οι Έλληνες τώρα πρέπει να φροντίσουν ώστε το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα να ψηφιστεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στην ερώτηση ως προς τις προοπτικές ανάκαμψης της Ελλάδας, απαντά ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί μέσα σε δύο ή τρία χρόνια, αλλά είναι εφικτό μέσα σε ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η ίδια, εκφράζοντας την ανησυχία της για την κατάσταση στην Ελλάδα, τονίζει ότι λείπουν οι ξεκάθαρες αποφάσεις για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, αν και επισημαίνει ότι αυτή τη στιγμή δεν συζητείται τι θα συμβεί σε περίπτωση καταψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, γιατί αυτό που έχει σημασία είναι να μπει η χώρα ξανά σε τροχιά ανάκαμψης.

Η Αυστριακή υπουργός δηλώνει στη συνέντευξη εκ νέου ότι η Αυστρία δεν έχει χάσει ούτε ένα ευρώ από τη συμμετοχή της στην ελληνική βοήθεια, ενώ αντίθετα έχει εισπράξει ήδη 31 εκατομμύρια ευρώ σε τόκους, τονίζοντας συγχρόνως πως στο δεύτερο πακέτο στήριξης είναι απαραίτητη η συμμετοχή των πιστωτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου