Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

H Bild έκανε πρώτο θέμα τον Κατρούγκαλο!

Δεν χάνει ευκαιρία η γερμανική εφημερίδα να αναδείξει θέματα που αφορούν στην Ελλάδα - Πώς περιγράφει την υπόθεση, τι λέει για τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Στη δίνη σκανδάλου βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η κυβέρνηση, έπειτα από δημοσίευμα που θέλει τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατρούγκαλο να έχει υπογράψει ιδιωτικά συμφωνητικά με εκατοντάδες απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους, από τους οποίους έπαιρνε προμήθεια 12% επί των αποζημιώσεων που θα λάμβαναν σε περίπτωση επαναπρόσληψης.


Η διαδικτυακή έκδοση της «Bild» δεν άργησε να κάνει το θέμα πρωτοσέλιδο με κεφαλαία μεγάλα γράμματα που φέρουν τον τίτλο: «Σκάνδαλο διαφθοράς στην... αδιάφθορη κυβέρνηση Τσίπρα».



Το δημοσίευμα μιλά για την επόμενη «τρέλα» στην Ελλάδα που έχει ταράξει τα πολιτικά νερά του τόπου, παραθέτοντας με αναλυτικό τρόπο όλες τις λεπτομέρειες του αποκαλυπτικού δημοσιεύματος.

Μεταξύ άλλων, η γερμανική εφημερίδα σχολιάζει ότι η κυβέρνηση του 40χρονου πολιτικού ηγέτη Αλέξη Τσίπρα είναι... άκρως απασχολημένη με τα νέα δεδομένα και παράλληλα σχολιάζει ότι ο κύριος Κατρούγκαλος στο παρελθόν σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην ιστοσελίδα, έδινε ηχηρό αγώνα για τις μεταρρυθμίσεις.


Τι υποστήριζε το δημοσίευμα

Στο δημοσίευμα του «Βήματος» γίνεται λόγος για προμήθεια ύψους 12% που φέρεται έχει κατοχυρώσει το δικηγορικό γραφείο του Γιώργου Κατρούγκαλου με βάση ιδιωτικά συμφωνητικά που υπογράφτηκαν με υπαλλήλους που απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από την προηγούμενη κυβέρνηση και διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το γραφείο του κ. Κατρούγκαλου υπέγραφε συμφωνητικά και στις 26 και στις 27 Ιανουαρίου, ενώ ανακοινώθηκε η σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι ανέστειλε τη δικηγορική του δραστηριότητα από τον Ιούνιο του 2014, όταν και εξελέγη ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ και πως έκτοτε δεν έχει καμία σχέση ή επικοινωνία με τους υπαλλήλους αυτούς.

Όμως η εφημερίδα παραθέτει στοιχεία ότι ο κ. Κατρούγκαλος συνέχισε να υπογράφει ιδιωτικά συμφωνητικά μέχρι και τις 27 Ιανουαρίου του 2015 οπότε και ορκίστηκε αναπληρωτής υπουργός.

Υπενθυμίζεται πως οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης ήταν έντονες με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι να ζητούν την αποπομπή του αναπληρωτή υπουργού.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου