Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Βέμπερ για τα ελληνοτουρκικά: Απαράδεκτες οι ενέργειες της Τουρκίας, δεν είναι πρόβλημα Ελλάδας- Τουρκίας αλλά Τουρκίας - Ευρώπης

 

Αποσταθεροποιητικό χαρακτήρισε τον ρόλο της Τουρκίας, στην ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ.
«Αυτό που κάνει η Τουρκία είναι απαράδεκτο, δεν είναι πρόβλημα Ελλάδας – Τουρκίας, αλλά Ευρώπης – Τουρκίας», είπε ο Βέμπερ, προσθέτοντας ότι «η Τουρκία έχει γίνει όλο και πιο προκλητική και επιθετική. Ο Πούτιν και ο Ερντογάν μας δείχνουν ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι σε θέματα εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής».

Στην αρχή της τοποθέτησής του, στην οποία ήταν παρών και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Βέμπερ είπε ότι «η Ελλάδα έχει γυρίσει τη σελίδα μετά τις αποτυχημένες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα. Μετά τα χρόνια του Τσίπρα, βάλατε την Ελλάδα και πάλι σε ρυθμό. Ευχαριστούμε! Η Ελλάδα αναπτύχθηκε και σε περίοδο ύφεσης. Είστε στο top-5 σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Χάρη στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης βγαίνετε από την ενισχυμένη εποπτεία».

«Η Ευρώπη δεν πρέπει να ασκεί κριτική αλλά να ευχαριστεί στην Ελλάδα που φυλά τα ευρωπαϊκά σύνορα», τόνισε επίσης ο Μάνφρεντ Βέμπερ. Όπως είπε, «Να νοιαζόμαστε για τους μετανάστες, όχι για τα κομματικά θέματα. Το ΕΛΚ είναι δίπλα στις ελληνικές αρχές. Λιμενικούς που σώζουν ανθρώπους και φυλούν τα σύνορα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου