Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Ο Πούτιν ξεκινά το σφυροκόπημα του Ντονέτσκ - Ποια εδάφη έχει καταλάβει ως τώρα - Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις του

 

Πώς κινούνται οι Ρώσοι στην ανατολική Ουκρανία - Στην τελική φάση για την κατάληψη του Ντονέτσκ

Με διαταγή του ίδιου του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας έδωσε το πράσινο φως για να συνεχιστεί η επίθεση στην ανατολική Ουκρανία μετά και την κατάληψη της πόλης Λισιτσάνκ. Πλέον, έχει αρχίσει η τελική φάση του σφυροκοπήματος του Ντονέτσκ.

Η κατάληψη της πόλης σημαίνει ότι ολόκληρη η περιοχή του Λουγκάνσκ, όπου από το 2014 έχει αυτοανακηρυχθεί Λαϊκή Δημοκρατία, βρίσκεται πλέον στα χέρια της Ρωσίας.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο πρόεδρος της Ρωσίας κάλεσε τις στρατιωτικές δυνάμεις που είναι ανεπτυγμένες σε άλλα μέτωπα στην Ουκρανία, να επιδιώξουν τους στόχους τους σύμφωνα με "προηγουμένως εγκεκριμένα σχέδια".

Στον χάρτη του βρετανικού δικτύου BBC αποτυπώνονται τα εδάφη της ανατολικής Ουκρανίας που είχαν καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις έως τις 4 Ιουλίου.

Εδαφική ένωση με τη Ρωσία μέσω τρένου

Το πρακτορείο ειδήσεων Tass μετέδωσε ότι η Ρωσία σχεδιάζει να ξεκινήσει μια σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ της περιοχής του Ροστόφ και των περιοχών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Η δημιουργία συγκοινωνιακών συνδέσεων μεταξύ της χερσονήσου της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε η Ρωσία παράνομα το 2014, και των περιοχών της Χερσώνας που κατέχει μετά την εισβολή του Φεβρουαρίου, ήταν από τις βασικές προτεραιότητες για τη Μόσχα.

Γιατί εγκατέλειψαν την πόλη οι Ουκρανοί

Νωρίτερα, ο Ουκρανός κυβερνήτης της περιοχής είπε ότι η πόλη εγκαταλείφθηκε, ώστε οι Ρώσοι να μην την καταστρέψουν με πυρά από απόσταση. Οι στρατιώτες έχουν πλέον μετακινηθεί σε νέες οχυρωμένες θέσεις, όπως δήλωσε στο BBC ο Σερχίι Χαϊντάι.

Η απώλεια της πόλης και η παραχώρηση του ελέγχου του Λουγκάνσκ στη Ρωσία ήταν επώδυνη, είπε, αλλά πρόσθεσε: "Αυτή είναι μόνο μια μάχη που χάσαμε, αλλά όχι ο πόλεμος".

Ο Ουκρανός αξιωματούχος, στη γραμμή του προέδρου της χώρας Ζελένσκι, ζήτησε περισσότερα όπλα από τη Δύση για να αντισταθμιστεί το ρωσικό πλεονέκτημα.

ΠΗΓΗ https://www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου