Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Ρωσία: «Τα όπλα που δίνει η Δύση στην Ουκρανία καταλήγουν στη μαύρη αγορά»

 

Τα όπλα που στέλνει η Δύση στην Ουκρανία για υποστήριξη στον πόλεμο κατά της Ρωσίας καταλήγουν στη «μαύρη αγορά» και στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με τη Ρωσία, η οποία κατακρίνει ξανά τις ενέργειες των δυτικών χωρών.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, ορισμένα από τα όπλα που παραδόθηκαν στην Ουκρανία «πήγαν στη Μέση Ανατολή και επίσης καταλήγουν στη μαύρη αγορά». Ωστόσο, δεν προσκόμισε κανένα συγκεκριμένο αποδεικτικό στοιχείο για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του.

Οι παραδόσεις αρμάτων μάχης, πυροβολικού και άλλου στρατιωτικού εξοπλισμού από τις δυτικές χώρες στην Ουκρανία έχουν προκαλέσει την οργή της Ρωσίας, η οποία εισέβαλε στην γειτονική της χώρα από τις 24 Φεβρουαρίου, σε αυτό που η Μόσχα ονοματίζει «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Ο Σοϊγκού κατηγόρησε τις δυτικές χώρες ότι μέχρι στιγμής έχουν παραδώσει περισσότερους από 28.000 τόνους όπλων στην Ουκρανία «με την ελπίδα να παραταθεί ο πόλεμος» και να αιμορραγήσουν τη Ρωσία.

Αφού συνάντησε σκληρή αντίσταση στη βόρεια Ουκρανία και γύρω από την πρωτεύουσα Κίεβο, η Ρωσία έχει συγκεντρώσει τις δυνάμεις της στην ανατολική Ουκρανία, όπου έχει σημειώσει σημαντικά εδαφικά κέρδη τις τελευταίες ημέρες, συμπεριλαμβανομένης της κατάληψης της πόλης Λισιτσάνσκ.

Μετά από αυτή την κατάκτηση, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε τα στρατεύματά του χθες Δευτέρα να συνεχίσουν την επίθεση στα ανατολικά, όπου η Μόσχα στοχεύει στον απόλυτο έλεγχο της περιοχής του Ντονμπάς.

Η ρωσική επίθεση «θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθούν πλήρως οι στόχοι που έθεσε ο Ανώτατος Διοικητής (σ.σ. Πούτιν)», δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΠΗΓΗ https://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου