Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Τουρκικό άγχος: ”Οι Έλληνες αγοράζουν όπλα, κάτι ετοιμάζουν” – Πτήσεις Bayraktar μόνο στα τουρκικά παράλια σήμερα – Ανησυχούν για το σύστημα Ηλεκτρονικού Πολέμου

 

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Οι Τούρκοι φαίνεται πως ανησυχούν ιδιαιτέρως με την εξοπλιστική ρελάνς της χώρας μας. Έτσι λοιπόν, ο γνωστός Cihat Yaycı ανέφερε:

”Τα όπλα που αγόρασε η Ελλάδα, οι συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ, η ρητορική κατά της Τουρκίας και οι προσπάθειες αύξησης των χωρικών υδάτων θα πρέπει να αξιολογηθούν μαζί. Όπως είπα, «κάτι ετοιμάζουν», ας είμαστε προσεκτικοί.”

Την ίδια στιγμή, έχουμε τουρκική δραστηριότητα με UAV στο ανατολικό Αιγαίο και στον κόλπο της Αττάλειας με 5 τουλάχιστον Bayraktar να εμφανίζονται στον χάρτη.

Τα Bayraktar δεν ”ξεμύτισαν” στα ελληνικά νησιά και ίσως αυτό συνδέεται με το ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούν σύστημα Ηλεκτρονικού Πολέμου που παρεμβάλει στην ομαλή λειτουργία και πτήση τους.

Το δίκτυο που έχει δημιουργηθεί με βάση το συγκεκριμένο σύστημα (Counter Unmanned Air Systems) εντοπίζει και παρεμβάλει καταλλήλως τα UAV από μεγάλες αποστάσεις. Το αποτέλεσμα είναι τα τουρκικά Anka ή Bayraktar TB2 να “τυφλώνονται” και να τίθενται σε κατάσταση αυτόματης περιφοράς για λόγους ασφαλείας

Τούρκοι: Οι Ισραηλινοί ενισχύουν την Ελλάδα:

”Το ισραηλινής τεχνολογίας σύστημα το οποίο τοποθετείται, ουσιαστικά λειτουργεί με τρόπο που παρεμβαίνει στην πτητική δυνατότητα των πιθανών εχθρικών UAV. Εν ολίγοις το ευρισκόμενο σε πτήση UAV (είτε πρόκειται για τα ευρέως γνωστά ΤΒ-2 «Bayraktar» είτε για τα πιο εξελιγμένα ANKA-S) θα αποπροσανατολίζεται έπειτα από παρέμβαση στο υφιστάμενο σχέδιο πτήσης που είναι αποθηκευμένο στη μνήμη, αλλά και σε περίπτωση που αυτό αλλάξει ενώ βρίσκεται σε αποστολή.”

 


ΠΗΓΗ  https://directus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου