Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Ραντεβού των ΥΠΕΞ ΗΠΑ-Κίνας στην G20 με τριπλή ατζέντα

 

Θα συναντηθούν αυτή την εβδομάδα στο Μπαλί, στο περιθώριο της συγκέντρωσης υπουργών που εκπροσωπούν τις 20 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, σύμφωνα με ανώτερους αξιωματούχους του State Department.

Τετ α τετ θα έχουν ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν (φωτο) και ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Ουάνγκ Γι στη σύνοδο της G20, καθώς οι ΗΠΑ προσπαθούν να αποτρέψουν το Πεκίνο από την εμβάθυνση των δεσμών με τη Μόσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Washington Post, o Αμερικανός ΥΠΕΞ θα συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του αυτή την εβδομάδα στο Μπαλί, στο περιθώριο της συγκέντρωσης υπουργών που εκπροσωπούν τις 20 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, G20, σύμφωνα με ανώτερους αξιωματούχους του State Department.

Η συνάντηση, πρώτο τετ α τετ από τον περασμένο Οκτώβριο, έρχεται καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν προσπαθεί να αποτρέψει το Πεκίνο από το να εμβαθύνει τους δεσμούς του με τη Μόσχα.

Επίσης οι Αμερικανοί αξιωματούχοι εξετάζουν την άρση των δασμών στην Κίνα για να μειώσουν τον πληθωρισμό.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ελπίζουν πως η συνάντηση θα μπορούσε να φέρει πρόσθετη σταθερότητα στη σχέση ΗΠΑ-Κίνας καθώς οι εντάσεις για την τύχη της Ταϊβάν εγείρουν ανησυχίες για μια ακούσια στρατιωτική κλιμάκωση μεταξύ των δύο δυνάμεων.

ΠΗΓΗ https://www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου