Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Ισραηλινή έκθεση: Αντισημίτες, ρατσιστές, οι Τούρκοι “γκρίζοι λύκοι”

Ως αντισημιτική, ρατσιστική απέναντι στις μειονότητες, και αντιδημοκρατική, περιγράφει μια πρόσφατη μελέτη την οργάνωση των «Γκρίζων Λύκων» και ζητάει από το κράτος και τις αρχές ασφαλείας να αναλάβουν επειγόντως δράση, αναφέρει η γερμανική Tagesschau.

Η μελέτη διενεργήθηκε από την Αμερικανο-Εβραϊκή Επιτροπή (AJC) του Βερολίνου, η οποία τάχθηκε υπέρ της συνεπούς δράσης στην αντιμετώπιση της οργάνωσης στη Γερμανία. Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η ένωση δεν υστερεί ιδεολογικά σε καμία περίπτωση κατώτερη από άλλες ακροδεξιές εξτρεμιστικές οργανώσεις.

“Οι “γκρίζοι λύκοι” οργανώνονται σε εθνικό επίπεδο σε πολλές τοπικές ενώσεις και οργανώσεις-ομπρέλα και προωθούν το τουρκικό έθνος καθώς και ορισμένα ισλαμιστικά προγράμματα” λέει ο Kemal Bozay, καθηγητής κοινωνικής εργασίας και κοινωνικών επιστημών στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Κολωνίας, ο οποίος πραγματοποίησε τη μελέτη εκ μέρους του AJC.

“Κουβαλούν τις πολιτικές και ιστορικές συγκρούσεις από τη χώρα καταγωγής τους, την Τουρκία, αλλά και τη Γερμανία και εξελίσσονται σε ένα διεθνικό πολιτικό κίνημα σε αυτήν τη χώρα. Με τουλάχιστον 18.500 μέλη, αποτελούν ένα από τα ισχυρότερα ακροδεξιά εξτρεμιστικά κινήματα στη χώρα αυτή” σύμφωνα με τον Kemal Bozay.

ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

ΠΗΓΗ defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου