Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Τούρκος αρθρογράφος: «Απειλή για την Τουρκία η γενοκτονία των Ποντίων»

Ποντιακό ζήτημα: Σχόλιο του Zafer Şahin στη Milliyet υποστηρίζει, ότι μετά τους Αρμενίους σειρά έχει η γενοκτονία των Ποντίων και καλεί τους Τούρκους σε επαγρύπνιση.

Η 24η Απριλίου αποτελεί ιστορική μέρα λόγω της διακήρυξης Μπάιντεν με την οποία αναγνωρίζονται τα γεγονότα του 1915 ως «αρμενική γενοκτονία». Οι αντιδράσεις στην Τουρκία ήταν εντονότατες. Στο τραπέζι έπεσε το θέμα της αμερνικανικής βάσης του Ιντζιρλίκ στην Αντάνα με τις τουρκικές εφημερίδες να ζητούν μέσω πρωτοσέλιδων χτυπημάτων να κλείσουν οι βάσεις.


Ο Ερντογάν σε πανικό τρέχει να προλάβει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Μάλιστα σε δήλωσή του πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα, κατηγορώντας την τσαρική Ρωσία για γενοκτονία Γερμανών και Εβραίων.

Ως απειλή παρουσιάζεται το θέμα της γενοκτονίας στον τουρκικό Τύπο. Άρθρο του Zafer Şahin, στις 27 Απριλίου 2021, στη Milliyet υποστηρίζει, ότι μετά τους Αρμενίους σειρά έχει η γενοκτονία των Ποντίων. Το άρθρο τιτλοφορείται ως «Στη συνέχεια το ψέμα του Πόντου» και καλεί τους Τούρκους σε επαγρύπνιση.

                               


«Η άποψη των ΗΠΑ για τους ισχυρισμούς των Αρμενίων περί της αποκαλούμενης γενοκτονίας δεν είναι μία εξέλιξη που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν. Επόμενο βήμα του αρμενικού λόμπι θα είναι αποζημιώσεις από την Τουρκία. Δεν είναι μυστικό, ότι απώτερος σκοπός τους είναι η διεκδίκηση εδαφών.

Η ταχύτατη στήριξη της δήλωσης Μπάιντεν από την πολιτική πτέρυγα του PKK (εννοεί το Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών, HDP), δείχνει, ότι αυτό είναι το μακρόπνοο σχέδιο στο μυαλό τους. Όσοι θέλουν να μας επιβάλλουν νέα συνθήκη των Σεβρών δεν περιορίζονται μόνο σε αυτά. Υπάρχουν επίσης ισχυρισμοί για την αποκαλούμενη «Γενοκτονία των Ποντίων».

Η Ελλάδα από το 1981 προσπαθεί να διατηρήσει στη διεθνή ατζέντα αυτό το ζήτημα. Στις 19 Μαΐου 1994 με απόφαση που έλαβε το ελληνικό κοινοβούλιο καθιέρωσε τη 19 Μαΐου ως «Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου».

Έστησαν «Μνημείο Γενοκτονίας» ακριβώς απέναντι από το σπίτι του Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη. Προσπάθησαν ακόμα, πριν από δύο χρόνια, να οργανώσουν επιτροπή για την «100ή επέτειο της γενοκτονίας του Πόντου» στην Άγκυρα.

Όπως οι Αρμένιοι ονειρεύονται μια «Μεγάλη Αρμενία» έτσι και οι Έλληνες έχουν όνειρο τη δημιουργία ενός «Ελληνικού Κράτους Πόντου», το οποίο εκτείνεται από την Κασταμονή έως τον Αρτβίν και καλύπτει 13 επαρχίες. Περίπου 400 ποντιακοί σύλλογοι λειτουργούν στις ΗΠΑ, την ΕΕ, τον Καναδά και τη Ρωσία, οι οποίοι αναπαράγουν συνεχώς το ψέμα ότι «οι Τούρκοι σκότωσαν μέσα σε 40 χρόνια 300 χιλιάδες Έλληνες σε 13 επαρχίες».

Η υποστήριξη του Μπάιντεν στο αρμενικό λόμπι για το ψέμα γενοκτονίας αναπόφευκτα θα ανοίξει την όρεξη του ελληνικού λόμπι. Ωστόσο, η πραγματική λεπτομέρεια που τους έκανε ευτυχισμένους ήταν, ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη ως “Κωνσταντινούπολη” σε αυτή τη δήλωση. Οι Έλληνες τώρα θα καταστείλουν τους λεγόμενους ισχυρισμούς γενοκτονίας με όλη τους τη δύναμη για να τους αποδεχθούν στα κοινοβούλια διαφόρων χωρών, όπως και οι Αρμένιοι. Η φερόμενη γενοκτονία του Πόντου έχει γίνει απειλή για την Τουρκία. Πρέπει να λάβουμε άμεσα μέτρα», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ελεύθερη μετάφραση.

Πριν προχωρήσει στο επόμενο θέμα που σχολιάζει στην αρθρογραφία του, υποστηρίζει, ότι ο ιμπεριαλισμός επιστρέφει στην Τουρκία 100 χρόνια μετά. «Είναι ωφέλιμο να είστε ενωμένοι και σε επαγρύπνιση», αναφέρει στο μήνυμά του. 

ΠΗΓΗ infognomonpolitics

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου