Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΜΙΧΑΛΗΣ Β. ΜΠΕΚΙΡΗΣ:ΑΦΥΛΑΚΤΗ «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» Η ΑΧΑΙΑ


Αφύλακτη πολιτεία χαρακτηρίζει την περιοχή της Αχαΐας ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης,  λόγω του «κύματος» συνταξιοδότησης  αστυνομικών υπαλλήλων.
Ο Αχαιός πολιτικός  εκφράζει την ανησυχία του και στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού έλέγχου κατέθεσε ερώτηση προς  τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη επισημαίνοντας ότι η έλλειψη αστυνομικών υπαλλήλων στην περιοχή μας, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, αρκεί να αναλογιστεί κανείς αφενός την διαρκώς αυξανόμενη εγκληματικότητα και, αφετέρου, το μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Πάτρα.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:  
«Είναι γεγονός ότι  εντός του προηγούμενου έτους 2010, έφυγαν 150 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες και τμήματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας. Ατυχώς όμως μόλις 30 από αυτούς  αντικαταστάθηκαν. Δυστυχώς η περιοχή της Αχαΐας είναι κυριολεκτικά μία «αφύλακτη πολιτεία». Είναι ολοφάνερο ότι οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, κινδυνεύουν να μείνουν «Ανοχύρωτες» και  χωρίς προσωπικό, εξαιτίας του κύματος συνταξιοδότησης αστυνομικών υπαλλήλων  που αναμένεται το προσεχές χρονικό διάστημα, αλλά και όσων ήδη έχουν αποχωρήσει από το σώμα κατά τη διάρκεια του 2010. Τα στοιχεία που  παρουσιάζονται μαρτυρούν τη λειψανδρία που, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα εκδηλωθεί στην τοπική ΕΛ.ΑΣ.
Όπως προαναφέρθηκε κατά τη διάρκεια του 2010 μέχρι και σήμερα, συνταξιοδοτήθηκαν, ούτε ένας ούτε δύο, αλλά 150 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες και τμήματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πατρών. Πόσοι κλήθηκαν να καλύψουν τα  κενά που άφησαν; Μόλις 30 αστυνομικοί. Άρα αμέσως -  αμέσως, όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, το προσωπικό υπολείπεται κατά 120 περίπου αστυνομικούς. Μάλιστα, ο αριθμός των αστυνομικών που συνταξιοδοτήθηκαν παρουσίασε αυξητικές τάσεις και ο λόγος δεν είναι άλλος από το νέο Ασφαλιστικό, που αφορά και στα σώματα ασφαλείας.
Έτσι, λοιπόν, οι περισσότεροι αστυνομικοί από τη στιγμή βέβαια που συμπληρώνουν τα χρόνια που προέβλεπε το προηγούμενο Ασφαλιστικό, καταθέτουν αιτήσεις συνταξιοδότησης. Το 2009 είχαν αποχωρήσει από την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας 110 αστυνομικοί, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ο αριθμός δεν ξεπερνούσε τους 50 με 60 αστυνομικούς.
Επί πλέον, η έλλειψη αστυνομικών υπαλλήλων στην περιοχή μας, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, αρκεί να αναλογιστεί κάποιος, αφενός την διαρκώς αυξανόμενη εγκληματικότητα και, αφετέρου, το μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Πάτρα. Για το θέμα αυτό πολλές φορές το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού Αχαΐας,  έχει χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας την άμεση ενίσχυση του προσωπικού. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Αχαΐας Θανάσης Αθανασόπουλος, επισημαίνει ότι: «Το έχουμε πει αρκετές φορές και το φωνάζουμε εδώ και πολλούς μήνες. Το προσωπικό μας χρειάζεται εδώ και τώρα ενίσχυση. Τα διαβήματα μας τόσο προς τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη όσο και προς τον νυν κ. Χρήστο Παπουτσή είναι αναρίθμητα Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοί μου που έχουν ξεχάσει το τι θα πει ρεπό, δουλεύοντας με εξαντλητικά ωράρια ».
Κατόπιν αυτών και με δεδομένο ότι είναι επικίνδυνο μια περιοχή όπως η περιοχή που είναι αρμοδιότητα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας να παραμένει μια «αφύλακτη πολιτεία» εξ αιτίας έλλειψης προσωπικού, ΕΡΩΤΑΤΑΙ  ο αρμόδιος Υπουργός τι προτίθεται να κάνει ώστε να καλύψει τις κενές θέσεις των συνταξιοδοτηθέντων αστυνομικών υπαλλήλων;» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου