Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Η Ρουμανία θα πληρώσει 8 δις ευρώ για κατασχέσεις περιουσιών από τους Κομμουνιστές

Το ρουμανικό κράτος υποχρεούται να αποζημιώσει τους πρώην ιδιοκτήτες των εθνικοποιημένων ή κατασχεθέντων ακινήτων από το κομμουνιστικό καθεστώς και η συνολική αξία εκτιμάται σε 8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τα στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν σε συνέντευξη Τύπου στο Βουκουρέστι  από τον πρωθυπουργό της Ρουμανίας, Βίκτορ Πόντα, όπως αναφέρει σχετικό  ρουμανικό δημοσίευμα.

«Το κράτος οφείλει να αποζημιώσει τους πρώην ιδιοκτήτες των εθνικοποιημένων ή κατασχεθέντων ακινήτων, η αξία των οποίων εκτιμάται σε περίπου οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ», είπε ο  Πόντα.

Ο Ρουμάνος πρωθυπουργός επεσήμανε ότι μέχρι σήμερα έχουν αναθεωρηθεί πάνω από 27.000 αποφάσεις των περιπτώσεων αυτών και μελλοντικά αναμένεται να φθάσουν τις 200 χιλιάδες οι αιτήσεις των  κατασχεθέντων περιουσιακών στοιχείων.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, στους πρώην ιδιοκτήτες έχουν επιστραφεί, ήδη,  περισσότερα από 340 χιλιάδες εκτάρια γης και περίπου 9.000 δημόσια κτίρια.

Ο νόμος για την αποζημίωση των πρώην ιδιοκτητών που τους κατασχέθηκαν οι περιουσίες κατά την κομμουνιστική περίοδο στη Ρουμανία, εγκρίθηκε από την κυβέρνηση πριν από λίγες ημέρες.

--
 © Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

ΠΗΓΗ  echedoros-a

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου