Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

"Καρυδότσουφλο" σε ευρωπαϊκά νερά η Wall Street


  Dow12.196,3746,24 0,38%  



  Nasdaq2.649,21-0,35 -0,01%  

Η Wall Street χθες
Ήπια ανοδικά έκλεισαν την Τετάρτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με ώθηση της τελευταίας στιγμής από δημοσιεύματα για πιθανή ευρωπαϊκή διάσωση από G20 και ΔΝΤ που στη συνέχεια διαψεύστηκαν, στερώντας μέρος των κερδών.

Οι συναλλαγές χαρακτηρίστηκαν σήμερα από έντονες εναλλαγές προσήμων, στο ρυθμό που όριζαν οι ευρωπαϊκές εξελίξεις. Η αρχική απαισιοδοξία για τα αποτελέσματα της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής που ξεκινά αύριο στις Βρυξέλλες, μετά και τις αποθαρρυντικές δηλώσεις Γερμανού αξιωματούχου διαλύθηκε με τη βοήθεια της ανάκαμψης του χρηματοπιστωτικού κλάδου για να κάνει και πάλι την εμφάνισή της στη συνέχεια, πριν τα δημοσιεύματα για σχέδιο-μαμούθ διάσωσης της Ευρωζώνης.

Ειδικότερα, η εφημερίδα Nikkei μετέδωσε πως η ομάδα των G20 και το ΔΝΤ συζητούν ένα πρόγραμμα δανεισμού της Ευρώπης ύψους 600 δισ. δολαρίων. Εκπρόσωποι της ομάδας των G20 και του ΔΝΤ διέψευσαν άμεσα το δημοσίευμα.

 Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 46,24 μονάδες (0,4%) κλείνοντας στις 12.196,37 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε οριακή άνοδο 0,4 μονάδων (+0,01%) φτάνοντας τις 2.649,21 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 2,54 μονάδων (0,2%) στις 1.261,01 μονάδες. 

Το ADR της Εθνικής Τράπεζας σημείωσε άνοδο 1,62% στα 2,51 δολάρια.

Επίσης, στο ταμπλό η μετοχή της εταιρείας λιανικής πώλησης γυναικείων ενδυμάτων Talbots, έκλεισε με "άλμα" 69,87 μετά την προσφορά εξαγοράς της Sycamore Partners. Η Sycamore προσφέρει 212 εκατ. δολ., ή 3 δολ. ανά μετοχή, τίμημα που περιέχει premium 92% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Talbots την Τρίτη.

Οι ευρωπαϊκές εξελίξεις φαίνεται να επηρεάζουν περισσότερο από ποτέ το αμερικανικό χρηματιστήριο που τις ακολουθεί κατά πόδας, προσβλέποντας με τη σειρά του σε επίλυση της κρίσης. Ενώ τα εταιρικά κέρδη-ρεκόρ και η βελτιούμενη οικονομία θα έπρεπε να ωθούν τον βιομηχανικό δείκτη κοντά στο ιστορικό υψηλό του Οκτωβρίου του 2007 (14.164 μονάδες), δεν το καταφέρνουν, αφού η Ευρώπη επισκιάζει τις θετικές εξελίξεις, σχολιάζει ο Kevin Rendino, money manager της BlackRock. "Αύτο που μπαίνει στη μέση είναι ένα μάτσο πολιτικοί και ελλείμματα", σύμφωνα με τον Rendino, ο οποίος διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 3,3 τρισ. δολαρίων. "Είναι εξαιρετικά απογοητευτικό γιατί οι ΗΠΑ έχουν μια σειρά επιχειρήσεων που απολαμβάνουν υψηλή κερδοφορία, μια σχετικά καλή οικονομία και επιχειρήσεις με πλούσια ρευστά διαθέσιμα. Και όλ
οι κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια περιμένοντας να δουν τί θα συμβεί στην Ευρώπη", προσθέτει.
 
ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου