Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Διείσδυση τουρκικών ειδικών δυνάμεων στη Συρία - Μάχες στα σύνορα

Πυρά με Σύριους στρατιώτες αντάλλαξαν σήμερα ένοπλοι που επιχείρησαν να εισέλθουν στη Συρία από το έδαφος της Τουρκίας σε ένα περιστατικό που προσθέτει ένταση στην ήδη τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στα τουρκο-συριακά σύνορα.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην ομάδα η οποία επιχείρησε να εισέλθει σε συριακό έδαφος βρίσκονταν και άνδρες των τουρκικών ειδικών δυνάμεων. Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρει το συριακά ειδησεογραφικό πρακτορείο Sana τουρκικές  ειδικές δυνάμεις συνοδεύοντας ένοπλους αντικαθεστωτικούς και φορτία όπλων από την Τουρκία προς τις δύο εξεγερμένες περιοχές του βορά της Συρίας αντάλλαξαν πυροβολισμούς   με Σύριους στρατιώτες, όταν οι τελευταίοι αντιλήφθηκαν την παρουσία τους. 

Στη μάχη που ακολούθησε σύμφωνα με πληροφορίες του Sana ένας Τούρκος φέρεται να έπεσε νεκρός από τα πυρά των Σύριων στρατιωτών πιθανότατα των Μπορντό Μπερελί. Οι υπόλοιποι ένοπλοι και στην προσπάθειά τους να διαφύγουν εγκατέλειψαν οπλισμό εντός Συριακού εδάφους. Όταν οι Σύριοι επιχείρησαν να τους κυκλώσουν με ελιγμό λαβίδας τότε δέχθηκαν πυρά αυτομάτων όπλων από δύο τουρκικά φυλάκια με αποτέλεσμα η ομάδα των ενόπλων να διαφύγει στο τουρκικό έδαφος.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις των συριακών μυστικών υπηρεσιών εκτιμάται ότι τουλάχιστον 50 άνδρες των τουρκικών ειδικών δυνάμεων δρουν μέσα στη Συρία συντονίζοντας και οργανώνοντας τις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών οι οποίοι δρουν κυρίως στα βόρεια της χώρας.
Υπενθυμίζεται πως εχθές Σύριοι συνοριοφύλακες εμπόδισαν την είσοδο από την Τουρκία  άλλων 35 «ένοπλων τρομοκρατών», όπως ανέφεραν  χαρακτηριστικά Σύριοι αξιωματούχοι. Το γεγονός έλαβε χώρα στον τομέα Ain Bayda σε επαρχία της βορειοδυτικής Συρίας. 
Όπως ανέφεραν συριακές πηγές απροσδιόριστος είναι ο αριθμός των τραυματιών από την πλευρά των «τρομοκρατών» -όπως του αποκάλεσαν, ενώ τουρκικά στρατιωτικά οχήματα έσπευσαν έγκαιρα περισυνέλεξαν και μετέφεραν τους τραυματίες σε τουρκικά νοσοκομεία. Οι υπόλοιποι «τρομοκράτες» διέφυγαν προς την Τουρκία. Από την πλευρά του συριακού στρατού δεν αναφέρθηκαν απώλειες
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ defencenet 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου