Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

Το πρώτο βίντεο από το αμερικανικό stealth UAV έδειξαν τα ιρανικά ΜΜΕ


Το καταρριφθέν κατά τους Ιρανούς stealth UAV RQ-170 Sentinel έδειξε ο ιρανικός τηλεοπτικός σταθμός PressTV. Στις σκηνές της μετάδοσης του ρεπορτάζ το αμερικανικό UAV εμφανίστηκε σε σχεδόν άψογη κατάσταση, γεγονός που καταδεικνύει΄ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος προσγειώθηκε ουσιαστικά κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες!
Το αμερικανικό UAV πέταγε πάνω από την ιρανική πόλη Kashmar στα ανατολικά της χώρας, 225 χλμ από τα σύνορα του Ιράν με το Αφγανιστάν. Δεν έχει διευκρινιστεί ο λόγος για τον οποίο το αμερικανική UAV RQ-170 πέταγε πάνω από την ιρανική πόλη, καθότι η περιοχή είναι αγροτική χωρίς στρατιωτικό ενδιαφέρον.

Το Ιράν ανακοίνωσε για πρώτη  φορά την κατάρριψη του αμερικανικού UAV την περασμένη Κυριακή αλλά δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το πότε συνέβη το περιστατικό. 
Από την πλευρά τους Αμερικανοί αξιωματούχοι επεσήμαναν ότι το RQ-170 επιχειρούσε πάνω από το Ιράν για αρκετά χρόνια. Πάντως εκτός από το περιστατικό αυτό το Ιράν έχει καταρρίψει στο παρελθόν δύο ακόμα αμερικανικά UAV που πέταγαν στον εναέριο του χώρο. Η κυβέρνηση του Ιράν ενημέρωσε την πρέσβη της Ελβετίας που εκπροσωπεί τις ΗΠΑ στο Ιράν για το περιστατικό 


ΠΗΓΗ defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου