Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

Σάρωσαν το Αιγαίο οι Τούρκοι: Μαζικές παραβιάσεις του ΕΕΧ από μαχητικά και ελικόπτερα21 τουρκικά αεροσκάφη πετώντας σε επτά σχηματισμούς -άλλα τρία μεμονομένα- προχώρησαν σε 10 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου, ενώ κατεγράφησαν σε 13 περιπτώσεις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Ηταν 18 μαχητικά, εκ των οποίων 4 οπλισμένα, δύο ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας.

Η ιδιαίτερα έντονη παρουσία της τουρκικής αεροπορίας στο Αιγαίο, οφείλεται εν μέρη σε άσκηση των γειτόνων, που βρίσκεται σε εξέλιξη, νότια της Σαμοθράκης.  Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχικώς οι Τούρκοι είχαν εκδώσει μόνο ναυτική οδηγία για πλοία, αλλά από το πρωί αποφάσισαν να εισέρχονται στην περιοχή των ασκήσεων και μαχητικά.

Πρόκειται για περιοχή, που η Τουρκία επιχειρεί να δεσμεύει σχεδόν σε μόνιμη βάση κατά τη διάρκεια του έτους, κάτι που η Ελλάδα δεν αποδέχεται. Πληροφορίες του OnAlert αναφέρουν ότι σε διακριτική απόσταση βρίσκεται κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, που παρακολουθεί την εξέλιξη της άσκησης, ενώ σε διπλωματικό επίπεδο έχει κινηθεί η διαδικασία των διαβημάτων.

Επίσης, φρεγάτα του Π.Ν. είναι σε ετοιμότητα σε νησί του Αιγαίου.


ΠΗΓΗ onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου