Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού στον Γ. Βρούτση

Να μην συμφωνήσει σε καμία ρύθμιση για τα εργασιακά ζήτησε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με τηλεφώνημά του από τη σύσκεψη των αρχηγών στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον υπουργό Εργασίας να παγώσει κατά το δυνατόν τις συζητήσεις για τα εργασιακά και σε καμία περίπτωση πάντως να μην συμφωνήσει οτιδήποτε με την τρόικα αν το θέμα δεν συζητηθεί προηγουμένως και δεν συμφωνηθεί στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.


Υπό την πίεση και των Βενιζέλου και Κουβέλη οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί έθεσαν ως κόκκινη γραμμή τις μη απολύσεις στο Δημόσιο και τις μη περαιτέρω αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Αντιθέτως, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η αύξηση των ορίων ηλικίας κατά ένα έτος αρχικά, καθώς ένα τέτοιο μέτρο θα επιφέρει ένα δισ. ευρώ στα κρατικά ταμεία, όπως ενημέρωσε τους αρχηγούς ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ποσό που αυτήν τη στιγμή φαίνεται να είναι αυτό που αναζητείται.

Στη σύσκεψη των αρχηγών, σύμφωνα με τις πληροφορίες του real.gr, υπήρξε έντονη κόντρα του Φώτη Κουβέλη με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επιμένει ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα πρέπει να ενταχθεί στο πακέτο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Αίσθηση προκαλεί η εκτίμηση των αρχηγών ότι η τρόικα καθυστερεί και κωλυσιεργεί στη λήψη των αποφάσεων. Προφανώς προκειμένου να μην υπάρξουν χρονικά περιθώρια προ της εκταμίευσης της δόσης, ώστε οι εκβιασμοί να γίνουν περισσότερο αποτελεσματικοί.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου