Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Κουβέλης: Το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου είναι ένα κεντροδεξιό κόμμα

Την άποψή του πως η ΕΡΤ ήταν απλώς «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» στις σχέσεις της ΔΗΜΑΡ με τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους, εξέφρασε ο Φώτης Κουβέλης σε ομιλία του στη Λάρισα. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απέρριψε τα σενάρια μιας πιθανής νέας σύγκλισης με το ΠΑΣΟΚ επειδή, όπως, είπε το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου έχει κάνει μια σαφή επιλογή «κεντροδεξιάς» κι όχι «κεντροαριστεράς». Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης υπερασπίστηκε σθεναρά τον Αντώνη Μανιτάκη.
Αναλυτικά, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο οποίος απεύθυνε κάλεσμα συγκρότησης του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού, επεσήμανε πως πριν τη ρήξη της τρικομματικής κυβέρνησης για τα... μάτια της ΕΡΤ είχε προηγηθεί πληθώρα διαφωνιών σε θέματα δημοκρατίας ανάμεσα στα τρία κόμματα.
Από το στόχαστρο του κ. Κουβέλη δεν ξέφυγε ούτε η Νέα Δημοκρατία την οποία κατηγόρησε πως με τις αποφάσεις της για το αντιρατσιστικό προσπάθησε να «μπετονάρει» τον πολιτικό της χώρο, ενώ επανέλαβε πως ο Αντώνης Σαμαράς με την απόφαση που έλαβε για το κλείσιμο της ΕΡΤ μέσω της πράξης νομοθετικού περιεχομένου επεδίωκε να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές αλλά τελικά ανέκρουσε πρύμναν λόγω πιέσεων που ασκήθηκαν από τους Ευρωπαίους εταίρους.
Το «κερασάκι στην τούρτα» στις δηλώσεις του κ. Κουβέλη ήταν η τοποθέτησή του για το ΠΑΣΟΚ. Κατόπιν ερώτησης για πιθανή νέα σύγκλιση των δύο κομμάτων, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ουσιαστικά ξεκαθάρισε πως τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπάρχει. Διότι, όπως είπε, «το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει μία επιλογή κεντροδεξιάς και όχι κεντροαριστεράς». Ο Κουβέλης το πήγε και ένα βήμα παρακάτω λέγοντας πως θέλει να δει ποια θα είναι η στάση που θα κρατήσει το ΠΑΣΟΚ στις δύο προτάσεις νόμου που κατέθεσε από κοινού με τη ΔΗΜΑΡ πριν αυτή αποχωρήσει από την κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απέφυγε να αποκλείσει το ενδεχόμενο να πάει η χώρα μας σε εκλογές ακριβώς μετά τις αντίστοιχες γερμανικές, ενώ σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα του από εδώ και πέρα επεσήμανε: «θα στηρίζουμε και υποστηρίζουμε την αναζήτηση λύσεων μέσα στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο και θα στεκόμαστε απέναντι σε αυταρχικές και αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις».
Τέλος, σχετικά με τις ευθύνες του πρώην υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης , Αντώνη Μανιτάκη για το θέμα της ΕΡΤ, ο κ. Κουβέλης απάντησε με σαφή διάθεση ειρωνείας «για κάθε σεισμό, λιμό και καταποντισμό φταίει ο Μανιτάκης» και πρόσθεσε πως ο κ. Μανιτάκης ήταν ο «εύκολος στόχος, το ανάθεμα, για να δικαιολογήσουν τις δικές τους ενέργειες», ενώ παρατήρησε ότι και ο νέος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε παράταση χρόνου από την τρόικα.
Εξάλλου σχετικά με την προχθεσινή απόφαση του κόμματος να παραμείνουν τα στελέχη του σε θέσεις του κρατικού μηχανισμού επανέλαβε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν αντιλαμβάνεται το κράτος ως «λάφυρο» και ότι αυτοί που έχουν τοποθετηθεί δεν είναι και όλοι μέλη του κόμματος αλλά προτάθηκαν κατόπιν αξιολόγησης. Εάν η κυβέρνηση, σχολίασε, αντιλαμβάνεται ως «λάφυρο» τον χώρο του Δημοσίου τότε μπορεί να τους διώξει αλλά θα πρέπει να μας πει το «γιατί»

Φωτογραφία: Eurokinissi
ΠΗΓΗiefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου