Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Πόρισμα προανακριτικής: Προτείνουν παραπομπή Παπακωνσταντίνου

ΠΟΡΙΣΜΑ, ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ
Ολοκληρώθηκε εν μέσω μεγάλης έντασης η συνεδρίαση της Προκαταρκτικής Επιτροπής για την λίστα Λαγκάρντ.
Η πλειοψηφία της Επιτροπής (7 μέλη σε σύνολο 13) παρουσίασε πορισματικό κείμενο, το οποίο όπως ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρ. Μαρκογιαννάκης, κατατέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής Ε. Μεϊμαράκη στις 12.20.
Σύμφωνα με το πόρισμα της πλειοψηφίας της προκαταρκτικής επιτροπής, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου παραπέμπεται για τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου, της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία και της παράβασης καθήκοντος.

Στις 58 σελίδες του πορίσματος οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ αιτιολογούν τις κατηγορίες, δείχνοντας την πόρτα του δικαστικού συμβουλίου για τον πρώην υπουργό.
Οι επτά βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ εκτιμούν πως δεν έχει επέλθει παραγραφή τονίζοντας ότι «οι αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, δεν μπορούν να λειτουργήσουν ως «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για τις όποιες ποινικές ευθύνες των μελών της κυβέρνησης».
Όπως υπογραμμίζουν «είναι πολιτικά, νομικά και επιστημονικά πέραν κάθε υπερβολής να θεωρηθεί ότι έχει παρέλθει η αποσβεστική προθεσμία, που προβλέπει το άρθρο 86&3 του Συντάγματος, αν δεν προκύψει Βουλή, που να περιλαμβάνει δύο τουλάχιστον τακτικές συνόδους».

Μετά την κατάθεση του πορίσματος στον πρόεδρο της βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη ανοίγει ο δρόμος για τη συζήτηση στην ολομέλεια που αναμένεται να γίνει εντός της επόμενης εβδομάδας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του, ζήτησε από τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να γίνει διάσκεψη για το πόρισμα, προκειμένου να μη δοθούν επιχειρήματα ακυρότητας της διαδικασίας από όσους μπορούν και θέλουν να επωφεληθούν.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου