Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Καί στην Κύπρο ο ιός της αστυνομίας



Σχόλιο από ΑLEXANDER



Δείτε τι ΕΔΩ τι γράφαμε ένα χρόνο πριν 

 ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ 

Ιός με το έμβλημα της Αστυνομίας κάνει θραύση στο Διαδίκτυο. Πληροφορίες του «Newsit» κάνουν λόγο ότι τις τελευταίες ημέρες ηλεκτρονικοί υπολογιστές έγιναν έρμαιο χάκερς με συνέπεια ο γνωστός ιός που απασχολεί και τις Αρχές να κάνει απειλητικά την εμφάνισή του.

Συγκεκριμένα, οι παραπονούμενοι μόλις ενεργοποιήσουν τον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή, ο οποίος έχει σύνδεση με το διαδίκτυο μπλοκάρει.

Την ίδια ώρα διαπιστώνουν την ύπαρξη αρχείου, το οποίο τους ενημερώνει ότι, ο εν λόγω υπολογιστής είχε μπλοκαριστεί, διότι δήθεν παραβίασε τον ποινικό κώδικα της Κύπρου, τον κώδικα του Νόμου Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων κ.ά.


Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έγιναν στην Αστυνομία, το αρχείο αποτυπώνει το έμβλημα της Κυπριακής Δημοκρατίας και ένα περιπολικό της Αστυνομίας Κύπρου με ένδειξη Αστυνομία Κύπρου ή Αστυνομιών άλλων χωρών ή άλλων υπηρεσιών όπως η EUROPOL ή FBI. Ταυτόχρονα, οι χάκερς καλούν τον κάτοχο του ηλεκτρονικού υπολογιστή να καταβάλει το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ εντός 72 ωρών μετά από την «παραβίαση» και ότι σε αντίθετη περίπτωση, θα κινηθεί εναντίον του ποινική διαδικασία.

Παρόμοια περιστατικά παρατηρήθηκαν και τον περασμένο Απρίλιο. Ως εκ τούτου, η Αστυνομία καλεί τους πολίτες ως προληπτικά μέτρα να χρησιμοποιούν ισχυρά προγράμματα προστασίας του ηλεκτρονικού τους υπολογιστή, από ιούς (Antivirus), να μην ανταποκρίνονται σε τέτοια μηνύματα και να αποστέλλουν χρηματικά ποσά γιατί πρόκειται για απάτη.

Επίσης, καλούνται όπως επικοινωνούν άμεσα με την Αστυνομία στους αριθμούς 22-607250 ή 22-808200 και στη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460.

ΠΗΓΗ newsit.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου