Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

«Η Μέρκελ κλέβει από τους νέους της Ευρώπης το μέλλον τους», την κατηγορεί η αντιπολίτευση στη Γερμανία

Νέα φραστική επίθεση στην Ανγκελα Μέρκελ έκανε η αντιπολίτευση στη Γερμανία. «Η καγκελάριος, είναι ένα είδος κλέφτη, που κλέβει από τους νέους της Ευρώπης το μέλλον τους», δήλωσε ο αρχηγός των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, συνεχίζοντας την οξύτατη κριτική στην ευρωπαϊκή πολιτική της Μέρκελ.
Σχολιάζοντας τη σύνοδο για τις «Προοπτικές απασχόλησης των νέων στην Ευρώπη», η οποία έγινε στο Βερολίνο με πρωτοβουλία της Καγκελαρίου και συμμετοχή του Αντώνη Σαμαρά, ο Γκαμπριελ κατηγόρησε την Μέρκελ πως κάνει πλύση εγκεφάλου στον κόσμο και την κατονόμασε ως υπεύθυνη για «την μεγαλύτερη ντροπή της ευρωπαϊκής πολιτικής».
Ακόμη ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών αναφέρθηκε στον κίνδυνο κοινωνικής και πολιτικής καταστροφής, εάν τα ποσοστά της ανεργίας διατηρηθούν σε τόσο υψηλά επίπεδα.
Τα ΜΜΕ στη Γερμανία επίσης αντιμετώπισαν με επικριτική διάθεση την πρωτοβουλία της Μέρκελ για τη σύνοδο, την οποία αναλυτές απέδωσαν σε προεκλογικές ανάγκες. Η Die Zeit αναφέρθηκε σε «σύνοδο τύψεων» και «λάθος θέμα σε λάθος τόπο», ενώ η Deutsche Welle επισήμανε ότι οι λύσεις για την ανεργία θα μπορούσαν να αποφασιστούν σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων ή έστω υπουργών Εργασίας, εκτιμώντας ότι η παρουσία τόσων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στην καγκελαρία είχε κυρίως συμβολικό χαρακτήρα που ευνοεί τον προεκλογικό αγώνα της καγκελαρίου.
Η Frankfurter Rundschau το χαρακτήρισε «σόου της Μέρκελ», η Bild διερωτήθηκε αν η ανεργία μπορεί να αντιμετωπιστεί με φλυαρίες και η Tageszeitung σημείωσε ότι «χρειάζεται κανείς πολύ θράσος για να σκηνοθετεί –όπως η Ανγκελα Μέρκελ – την συμπόνια του για τους άνεργους νέους». Στον αντίποδα, η Die Welt υπογράμμισε ότι δεν ευθύνεται η Καγκελάριος για την ανεργία, αλλά τα κράτη που διακύβευσαν το μέλλον της νεολαίας τους.

ΠΗΓΗ iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου