Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Επεσε από το αποδεκτό όριο των 120 βουλευτών η κυβέρνηση: 47 οι απώλειες - Με 222 «ναι» υπερψηφίστηκε επί της αρχής το Μνημόνιο - 64 τα «όχι» - 11 τα «παρών»

32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν «όχι» - 11 τα «παρών» - Ένας ο απών - Τρεις διαφοροποιήθηκαν με «ναι» επί της αρχής και παρών σε επιμέρους άρθρα - Καταψήφισαν Ζωή, Βαρουφάκης, Λαφαζάνης - Παρών από τον Μητρόπουλο - Δείτε αναλυτικά όλα τα ονόματα
Με ένα βαθύ ρήγμα για την κυβέρνηση ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για το τρίτο Μνημόνιο λίγο μετά τις 10 το πρωί της Παρασκευής.

Το κυβερνών κόμμα μετρά συνολικά 47 απώλειες καθώς 32 κυβερνητικοί βουλευτές καταψήφισαν το νομοσχέδιο, 11 δήλωσαν «παρών», τρεις διαφοροποιήθηκαν ψηφίζοντας «ναι» επί της αρχής και «παρών» σε επιμέρους άρθρα ενώ ένας βουλευτής ήταν απών.


Οι αριθμοί αυτοί ξεπερνούν τους υπολογισμούς του Μεγάρου Μαξίμου που το απόγευμα της Πέμπτης έκανε λόγο για έναν αριθμό ανάμεσα στους 38 και τους 41.

«Όχι σε όλα» ψήφισαν ο τέως ΥΠΟΙΚ Γιάνη Βαρουφάκης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο τέως υπουργός Δημήτρης Στρατούλης, η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η βουλευτής Επικρατείας Αγλαΐα Κυρίτση, η Ραχήλ Μακρή, ο Κώστας Ήσυχος, η Νάντια Βαλαβάνη,  η Ελένη Σωτηρίου, ο Κωνσταντίνος Ζαχαριάς. ο Βασίλης Χατζηλάμπρου. ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο Στέφανος Σαμοΐλης, ο Γιάννης Σταθάς, ο Κώστας Λαπαβίτσας, ο Θωμάς Κώτσιας, ο Αθανάσιος Σκούμας, η Αλεξάνδρα Τσανάκα, ο Μιχάλης Κριτσωτάκης. η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η Ιωάννα Γαϊτάνη, η Λίτσα Αμμανατίδου, ο Στάθης Λεουτσάκος, ο Κωνσταντίνος Δελημήτρος, ο Βασίλειος Κυριακάκης, ο Ζάννας Ζήσης, ο Ιωάννης Ζερδελής, η Ευγενία Ουζουνίδου, ο Ηλίας Ιωαννίδης, ο Θανάσης Πετράκος, η Ελένη  Ψαρρέα και ο Δημήτρης Κοδέλλας.

Παρών δήλωσαν Αλέξης Μητρόπουλος, Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης, Βασιλική Κατριβάνου, Μαρία Κανελλοπούλου, Ανέττα Καββαδία, Χρήστος Καραγιαννίδης, Νίκος Μιχαλάκης, Θεοφάνης Κουρεμπές, Ηρώ Διώτη, Τζηκα Δανάη και Βασιλίκη Λέβα ενώ παρών σε άρθρα ψήφισαν ο Γ. Κυρίτσης, ο Γιώργος Ψυχογιός και ο Δ. Σεβαστάκης.

Απών από τη διαδικασία ήταν ο βουλευτής Ευβοίας Γιώργος Ακριώτης.

Συνολικά το νομοσχέδιο επί της αρχής υπερψηφίστηκε από 222 βουλευτές, καταψηφίστηκε από 64 βουλευτές ενώ 11 δήλωσαν «παρών».

Στις 15 Ιουλίου, στην πρώτη, δηλαδή, ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα προκειμένου να καταλήξουμε στη συμφωνία της περασμένης Δευτέρας, το κυβερνών κόμμα είχε καταγράψει 39 απώλειες (32 όχι, 6 παρών και μια απουσία).

Μια εβδομάδα μετά το κυβερνών κόμμα μέτρησε 31 «όχι» και 5 «παρών» ενώ άλλοι πέντε βουλευτές είχαν ψηφίσει μεν «ναι» επί της αρχής, αλλά «παρών» στο άρθρο 1 του τότε δεύτερου πακέτου με προαπαιτούμενα.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου